Kum ocağına karşı köylüler kazandı: Orman olacak

Kum ocağına karşı köylüler kazandı: Orman olacak
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, zeytin ve çam ağaçlarının bulunduğu 598 hektarlık alanda yapılmak istenen kum ocağından vazgeçtiklerini, bölgenin ağaçlandırılacağını söyledi.

İzmir'in Dikili İlçesi Deliktaş Mahallesi’ndeki köylüler kum ocağı mücadelesini kazandı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, zeytin ve çam ağaçlarının bulunduğu 598 hektarlık alanda yapılmak istenen kum ocağından vazgeçtiklerini, bölgenin ağaçlandırılacağını söyledi.

Dikili'de Deliktaş Mahallesi’nde zeytin ve çam ağaçlarının bulunduğu 598 hektarlık alanda yapılmak istenen kum ocağına karşı burada yaşayan köylüler eylem yapmıştı. Köylüler kum ocağının yapılacağı bölgeye giderek, projenin durdurulmasını istemişti.

KUMOCAĞI KESİNLİKLE AÇILMAYACAK

Köylülerin eylemi üzerine Dikili Belediye Başkanı CHP’li Adil Kırgöz, köye gelerek projeden vazgeçtiklerini açıkladı. Kendisinin de çevreci olduğunu belirten Kırgöz, bölgede ağaç dikme etkinliği başlatacaklarını söyledi. Yerel seçimlerin ardından alanın ruhsatsız olduğunu öğrendiklerini aktaran Kırgöz, kaçak ve kontrolsüz alımların önüne geçmek için ruhsatlandırma sürecini başlattıklarını şu şekilde anlattı:

"Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum, ilkeleri olan, rehberi Mustafa Kemal’den geçen, ilçesine aşkla bağlı olan bir belediye başkanıyım. Tarımın, doğanın, çiftçinin ve emekçinin alın terini iyi bilen, yerli ve milli tarıma dönülmesi için çiftçisinin yanında yol yürüyen biriyim. Yıllarca doğanın korunması için mücadele etmişim. Sözü geçen kum ocağı kesinlikle açılmayacaktır. Aksine bugüne kadar tahrip gören alanın ağaçlandırılmasını sağlayacağız. Bugün ise hemşehrilerimizin yanındayız, Deliktaşlı vatandaşlarımızın yanındayız. Doğanın yanındayız, tabiatın yanındayız. İnsana zarar verecek, canlıya zarar verecek hiçbir oluşumun içinde olmadık, olmayacağız. En kısa süreçte gerekli düzenlemeler tamamlandıktan sonra ağaç dikme etkinliğimiz ile Deliktaş Ormanını hayata geçireceğiz."

Öne Çıkanlar