Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi: KDP işgal saldırılarına ortak olmuş

Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi: KDP işgal saldırılarına ortak olmuş
İsviçre’de düzenlenen eylemde konuşan Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi üyeleri, 'KDP barış taleplerimiz görmezden gelerek yaşanan işgale ortak olmuş' dedi.

Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi, İsviçre’nin Reithalle kentinde düzenlenen yürüyüşe Demokratik Güç Birliği (DGB) bileşenleri, Barış Heyeti üyeleri ile İsviçreli, Türkiyeli çok sayıda kişi katıldı. 

Eylem Tertip Komitesi adına konuşan Hediye Munzur, Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi’nin saldırılara karşı mücadelenin yükseltilmesi için önemli olduğunu belirtti.

‘KDP TALEPLERİMİZ GÖRMEZDEN GELDİ’

Federe Kürdistan Bölgesi’ne giden ve barış taleplerini iletmek için oluşturulan heyette yer alan gazeteci, Yeşiller ve Basta Parti Sekreteri Franziska Stier ise yaptığı konuşmada, Frankfurt'ta Alman devletinin engelleme çabalarına rağmen bölgeye gittiklerini söyledi. KDP yönetimi tarafından düşmanca karşılandıklarını belirten Stier, "KDP yönetimi barış taleplerimiz görmezden gelerek bizleri sınır dışı ederek, yaşanan işgale ve halklara yönelen soykırım saldırılarına ortak olmuştur.

Gidiş amacımızın böylece düşmanca sorgulanması esasında bizlerin Güney Kürdistan'da işgal güçlerinin yarattığı gerek doğadaki yıkım ve tahribatı gerekse hak ihlallerini dünya kamuoyunda paylaşmamızın engellenmesi olarak görüyorum" dedi.

‘BARIŞ TALEPLERİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ’

Hewlêr’e giden Barış Heyeti üyesi, Barış Annesi Saadet Kuran yaşadıkları süreci anlattı. Üstlendikleri misyonun gereğini yerine getirmek için operasyonun yapıldığı alanlara gitme taleplerinin KDP yönetimi tarafından engellendiğini söyleyen Kuran "Barış talebimizi yok sayan Almanya ile Avrupa devletleri başta olmak üzere KDP yönetiminin işgali ve soykırımı meşru gören bu politikalarına karşı bizler bulunduğumuz her yerde barış taleplerimizi yükselteceğiz" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar