Yunanistan'da darp edilerek gözaltına alınan gazeteciler Kaplan ve Mordeniz serbest bırakıldı

Yunanistan'da darp edilerek gözaltına alınan gazeteciler Kaplan ve Mordeniz serbest bırakıldı
Yunanistan'daki polis şiddetini kayıt altına aldıkları için darp ederek gözaltına alınan gazeteciler Çağdaş Kaplan ve Berçem Mordeniz serbest bırakıldı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Syntagma Meydanı’nda bir kişinin ters kelepçe ile darp edilerek gözaltına alınmasını görüntüleyen Kürt gazeteciler Çağdaş Kaplan ve Berçem Mordeniz gözaltına alındı.

Ters kelepçeyle ve darp edilerek gözaltına alınan gazeteciler Akropolis Karakolu'na götürüldü. Gazeteciler Savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Gazeteci Nuri Akman, "Saatler sonra mahkemeye çıkarılıyorlar" diyerek iki gazetecinin görüntülerini paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Çağdaş Kaplan hem kendisinin hem de Mordeniz'in ters kelepçe ile darp edilerek gözaltına alındığını belirterek "Polis şiddetine tanık olanların, karakola girmesine izin verilmedi. Yurttaşlar şahitlik etmek istedi ama izin verilmedi" demişti.

Gözaltındaki gazeteci Berçem Mordeniz'in astım hastası olduğunu söyleyen Kaplan pandemi koşullarına rağmen 30-40 kişilik bir yerde tutulduklarını ve Mordeniz'in ilaçlarının kendisine verilmediğini belirtmişti.

Çağdaş Kaplan, "Akropolis Karakolu’nda salgına ilişkin hiçbir önlem yok. 30-40 kişi içeride… İşkence uygulaması devam ediyor. Virüse yakalanırsak sorumlusu Yunanistan polisidir" dedi ve ekledi: "Yunanistan polisi, Akropolis Karakolu’nda şu an iki gazeteciye işkence yapıyor." demişti.

Her iki gazeteci de adliyeye sevk edildi. 


Öne Çıkanlar