'Kürt sorunu meselesinde aldatma sırası CHP'ye geldi'

'Kürt sorunu meselesinde aldatma sırası CHP'ye geldi'
Azadi Partisi Başkan Yardımcısı Cemal Satı, Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununda çözüm açıklamasını samimi bulmadıklarını belirterek, CHP’nin Kürt oylarına talip olmak istediğini söyledi.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm süreci için HDP'nin muhatap alınması gerektiğine dair sözleriyle başlayan tartışmaya İYİ Parti, MHP, DEVA Partisi ve HDP de katılmıştı. Tartışmaya Azadi Partisi Başkan Yardımcısı Cemal Satı da dahil oldu. Kürt sorunu meselesinde bugüne kadar çok kez aldatıldıklarını belirten Satı, "Bu defa aldatma sırası CHP’ye geldi. Biz kesinlikle Kürtlerin CHP’ye aldanmayacağını düşünüyoruz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından birkaç gün sonra, HDP Van milletvekili ve eski eş bakanı Sezai Temelli, twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili bir paylaşım yaparak çözüm için İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan'ı işaret ederek, "Kürt sorununun çözümünün yegâne muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP'dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" dedi. Hemen ardından birçok siyasetçi de bu tartışmalara katıldı. 

‘CHP KÜRT OYLARINA TALİP OLMAK İSTİYOR’ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz" çıkışında bulunmasıyla siyaset sahnesinde ısınan Kürt meselesi tartışmalarına Kürt siyasetçi Sırrı Sakık da dahil oldu. Azadi Partisi olarak, gündeme gelen tartışmaları samimi bulmadıklarını ve CHP’nin Kürtlerin oyunu almak için böyle bir açıklama yaptığını söyleyen Satı, her seçim öncesi benzer gelişmelerin olduğuna dikkat çekti. Satı, "Karaoğlan’dan bugüne sürekli Kürtler aldatıldı. Şimdi de aldatma sırası CHP’ye geldi. Kesinlikle Kürt oylarına talip olmak istiyorlar. Kürtler şu anda bir ittifak halindeler" dedi. 

‘KÜRTLER OLMADAN BAŞARIYA ULAŞAMAZLAR’ 

Kürdistan ittifak grubu olarak ittifak meselesinde verilecek karara uyacaklarını ancak kesinlikle şimdilik bu ittifaka ihtimal vermediklerini belirten Satı, "Meral Akşener’de kendine göre kendi grubuna bir şeyler paylaşmak istiyor. Bize göre yanlış yapıyor. Eğer Türkiye’nin bekasını, barışı huzuru güveni istiyorsanız ve uygulamak istiyorsanız kesinlikle Kürtlerin olmadığı bir grupta bir ittifakta başarıya ulaşma imkânınız yoktur. Var olan bu haliyle de başarıya ulaşamazlar" diye konuştu. 

‘KÜRT SORUNU ANCAK DİYOLOGLA ÇÖZÜLÜR’ 

Kürt sorunun çözümüne ilişkin de değerlendirme yapan Satı, bu sorunun ancak diyalogla çözülebileceğinin altını çizdi. Satı, "Bu meselenin çözümü için öncelikle diyalog yaratmak ve birbirimizi anlamakla çözüm gelir. Irkçı bir kafa ve siyasi söylemlerle bu iş çözülmez aksine içinden çıkılamaz bir hal alır. Bugün HDP tutumu açıkladı. Bu açıklamalar bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Kürtlere karış başka bir yol düşünülmemelidir. Eğer Kürtlerin coğrafyasına, dağına, taşına, kuşuna kadar sahip çıkılmazsa, eğer destek verilmezse bu işin çözüleceğine inanmıyorum. Ancak ve ancak Türkiye’nin bekası Türkler ve Kürtlerin birlikte yaşayabileceği Türklerin olumlu şartlarda yaşayabileceği bir ortamla mümkün olacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar