Kürtlere yönelik saldırılar arttı: Köy muhtarı saldırganlar arasında, jandarmanın gözü önünde katledildi

Kürtlere yönelik saldırılar arttı: Köy muhtarı saldırganlar arasında, jandarmanın gözü önünde katledildi
Konya’da Kürtlere yönelik saldırılar artarak devam ediyor. İddiaya göre Kürtlere yönelik saldırının içinde köy muhtarı yer aldı. Jandarma ise olayı izledi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- İç Anadolu Bölgesi’nde yaşayan Kürtlere yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. İki ay önce Konya’da yaşayan Kürt bir aileye toplu saldırı gerçekleşmiş, 3 kişi hastaneye kaldırılmıştı. Hemen ardından benzer bir olay geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da gerçekleşmişti. Bugün ise Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Çarıklıköy’de 20 yıldır ikamet eden Diyarbakırlı aileye ırkçı saldırı gerçekleşti. Aile avukatı Abdurrahman Karabulut’un edindiği bilgiye göre Hakim Dal isimli yurttaş jandarmanın gözü önünde önce yerlerde taşlarla, sopalarla linç edildi daha sonra silahla vuruldu. 

‘JANDARMANIN ÖNÜNDE ÖNCE LİNÇ EDİLDİ, SONRA ÖLDÜRÜLDÜ’ 

Avukat Karabulut’un verdiği bilgiye göre olay dün gece saatlerinde başladı. Aralarında muhtarın da bulunduğu karşı köylüler aileyi tehdit etti. Ailenin kendisine ait olan arazide koyunların otlatmaması yönünde tehditlerde bulunuldu. Ailenin kabul etmemesi üzerine 60 kişilik bir grup saldırıda bulundu. Hayatını kaybeden Hakim Dal’ın kardeşi Hamdi Dal olayların jandarmanın gözü önünde yaşandığını belirtti. Av. Karabulut, Hakim Dal'ın hayatını kaybetmeden önce yerlerde taşlarla sopalarla linç edildiğini daha sonra da bir kişi tarafından açılan silahla hayatını kaybettiğini ifade etti. 

‘EMNİYET MÜDÜRÜ OLAYA SEBEBİYET VERENLERİN AVUKATLIĞINI YAPIYOR’ 

Olay yeri inceleme esnasında delillerin toplanması için taş ve izmaritlerin de toplanmasını istediklerini belirten Karabulut, "Ancak biz delillerin toplanmasını isterken, Konya Emniyet Müdürü karşımızda olaya sebebiyet veren köylülerin avukatlığını yapıyor. ‘Köy kavgasıdır’ gibi söylemlerle bulunuyor. Maalesef benzer bir olay 2 ay önce yaşandı. Onların da aile avukatlığını yaptım. Ancak olaylara yeteri kadar ciddiyetle yaklaşılmadığı için yeni olaylar yaşanmaya devam ediyor" dedi. 

Konya’da Kürtlere yönelik artan saldırıların temelinde cezasızlık olduğunu söyleyen Karabulut, "Bir suç ırkçı saiklerle yapılırsa yaralama da olsa öldürme de olsa suçun niteliği artar. Ama bırakın suçun niteliğinin artmasını yeteri kadar tutuklama yapılmıyor. Caydırıcı cezalar yok. Bu olayda da tıpkı diğerleri gibi cezasızlık uygulanacağını düşünüyorum. Hukuk maalesef Kürde işlemiyor. Böyle olunca da suç daha cesaretle işleniyor" dedi. 

‘DOMİNO TAŞLARI GİBİ IRKÇILIK DEVAM EDİYOR’ 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konya İl Eş Başkanı Gıyaseddin Almaz ise, aile ile yaptığı görüşmenin ardından Artı Gerçek’e konuştu. Almaz, saldırı esnasında köy muhtarının da olduğunu belirterek, "Olaylar öncesinde yaşanıyor. Aileye ait olan arazide koyunlarını otlatmamaları yönünde tehditte bulunuyorlar. Ailenin koyunlarını getirmesi üzerine bu olaylar yaşandı. Konya Kürtler açısından çok savunmasız bir yer. Yaşanan saldırılar İzmir’de Deniz Poyraz’ın öldürülmesinden farksız değildir. Domino taşları gibi ırkçı saldırılar devam ediyor. Bu insanlar kimseye zarar vermedi. Deniz kimseye zarar vermemişti. Siyasi düzeyde buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Kürtler açısından Türkiye’nin en riskli yerlerinde yaşıyoruz. Derhal bu duruma bir son verilmesi gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar