Kuzey Kore'den 'Squid Game' yorumu: Güney Kore'deki kapitalist gerçeği yansıtıyor

Kuzey Kore'den 'Squid Game' yorumu: Güney Kore'deki kapitalist gerçeği yansıtıyor
Güney Kore dizisi Squid Game, Kuzey Kore'nin de gündemine oturdu. Ülke basınında yazılan bir eleştiri yazısında dizinin 'Güney Kore toplumunun üzücü gerçeğini yansıttığı' yorumu yapıldı.

Yönetmen koltuğunda Hwang Dong-hyuk'un oturduğu Squid Game dizisi tüm dünyada büyük bir ün kazandı. Dong-hyuk başta olmak üzere dizinin senaryosu hakkında sık sık 'kapitalizm eleştirisi' yorumu yapılıyor. Kuzey Koreli web sitesi Arirang Meari'de yayınlanan eleştiri yazısında da Squid Game'e geniş yer verildi. Metinde 'dizinin Güney Kore'deki kapitalist kültür gerçeğini vurguladığı' yorumu yapıldı.

Adı açıklanmayan Güney Koreli film eleştirmenlerinin görüşlerinin aktarıldığı söylenen haberde, 'yolsuzluk ve ahlaksız alçaklıkların olağan olduğu Güney Kore kapitalist kültürünün gerçekliğini ortaya koyan' dizinin, 'parasız insanlara zenginler için satranç taşları gibi muamele edilen eşitsiz bir toplumu gösterdiği' dile getirildi.

Dizi eleştirisinde "İnsanların aşırı rekabete sürüklendiği ve insanlıklarının yok edildiği canavarca Güney Kore toplumunun üzücü gerçeğini fark ettirdiği söyleniyor" değerlendirmesi yapıldı.

GÜNEY KORE EĞLENCE SEKTÖRÜNE KUZEY KORE'DEN SET

Zaman zaman Kuzey Kore karşıtı propaganda yayını yapmakta beis görmeyen dış basına göre 'Güney Kore eğlence sanayinin ürünlerinin tadını çıkaranlara ya da Güney Koreliler gibi konuşanlara karşı ağır para veya hapis cezaları yürürlüğe sokan' Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçen yıl çıkardığı 'gerici düşünceyle mücadele yasasıyla' Güney Kore medyasına bakarken yakalananlara 15 yıla varan hapis cezası getirdi.

Arirang Meari sitesi, marttaki bir haberinde, 'K-pop yıldızlarının büyük şirketlerin köle muamelesine maruz kaldığını ve Güney Kore'de sefil bir hayat yaşadıklarını' iddia etmişti.

Öne Çıkanlar