KYK yurduyla ilgili şikayetlerini anlatmak isteyen öğrencilere 'fişleme' tehdidi

KYK yurduyla ilgili şikayetlerini anlatmak isteyen öğrencilere 'fişleme' tehdidi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Avcılar Atatürk Kız Öğrenci Yurdu müdürünün öğrencileri tehdit ettiğini söyledi.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Taylan Yıldız, öğrencilerin sorunlarını paylaşmak için Avcılar’da bulunan Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’na gitti. Yıldız, yurdun önüne gittiği esnada öğrencilerin korktukları için dışarıya çıkamadıklarını söyledi.

Yurdun önünde çok sayıda sivil polis olduğunu aktaran Yıldız, polislerin öğrencilere "Buraya eylem yapmaya mı geldiniz?" dediğini ifade etti.

'ÖĞRENCİLER KORKMUŞLAR''

Atatürk Kız Öğrenci Yurdu önünden video yayınlayan Taylan Yıldız, "Genç öğrenci kardeşlerimizin dertlerini dinlemeye geldik. Çok büyük sorunları var. Burada birçok arkadaşımız vardı ama maalesef ürkmüşler kendileri. Hatta birkaçı bize fişlenme durumu olursa yurttaki gelecekleri tehlike altında olabileceğini söyledi." ifadeelrini kullandı.

MÜDÜR, ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETMİŞ

Yıldız, Twitter hesabından paylaştığı videoda yurt müdürünün, yurttaki sorunları dile getirmek isteyen öğrencileri "Sizin sosyal medyaya bir kare fotoğrafınız düşerse, yurttan atarlar" diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Yıldız, videoda şu ifadeleri kullandı:

"Genç kadın arkadaşlarım burada buluşmuşlar. Burada 15-20 tane sivil polis vardı. Polisler öğrencilere ‘Eylem yapmaya mı geldiniz?’ demiş. Ellerinde 4k yüksek çözünürlüklü kameralarla herkesin videolarını çekmişler. Onlar da ürkmüşler. ‘Taylan abiye sıkıntımızı söylemeye geldik’ demişler. Sonra beklemeye başlamışlar ve yurt müdürü gelip ‘İçeri gelin’ demiş. Yurt müdürü burada ‘Sizin sosyal medyada bir kare fotoğrafınız düşerse sizi yurttan atarlar’ demiş. Sayın Gençlik ve Spor Bakanı ve Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Gelin el birliğiyle bu gençlerin sorununu çözelim."

Öne Çıkanlar