Lavrov: Kilit maddelerde ABD ve NATO ile anlaşma şansı var

Lavrov: Kilit maddelerde ABD ve NATO ile anlaşma şansı var
Güvenlik önerilerinin kilit maddelerinde ABD ve NATO ile anlaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Lavrov, “Müzakerelerle ilerleyebilecek bir yol görüyoruz" ifadesini kullandı.

Ukrayna kriziyle ilgili taraflardan her gün yeni açıklamalar ve iddialar yükselirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde Batılı ülkelere sunulan güvenlik garantileri ile ilgili önerilerin kilit maddelerinde ABD ve NATO ile anlaşma şansının olduğunu belirtti.

Lavrov, Putin’in, "Batılı ortaklarla anlaşmaya varma şansı var mı, yoksa Rusya'yı sonsuz müzakerelere sürüklemek mi istiyorlar?" sorusunu yöneltmesi üzerine, "Şans her zaman var" yanıtını verdi.

Diplomatik çözüme vurgu yapan Lavrov, "Batılı güçler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye hazır olabileceğinden korkuyor, Moskova bunu defalarca reddetti. Müzakerelerle ilerleyebilecek bir yol görüyoruz. ABD askeri riskleri azaltacak öneriler sundu. AB ve NATO ile daimi görüşmeler mümkün değil ama anlaşma için her zaman bir şans var. Önerilerimiz bütün olarak dikkate alınmal" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar