LaWje: Kürt müziğinin iz sürücüleri Van ve İstanbul'da konser verecek

LaWje: Kürt müziğinin iz sürücüleri Van ve İstanbul'da konser verecek
Hakkâri bölgesindeki müzik kültürünü sahada çalışmalar yaparak derleyen ve yorumlayan müzik grubu LaWje, Ez De Te Helim eserinin ardından iki konsere hazırlanıyor.

+GERÇEK- LaWje grubu Hakkâri bölgesindeki müzik kültürü içerisinde karşılaştıkları nadide eserleri yeniden yorumlayan bir grup. Kürt müziğinin kilam ve stranlarına taze bir nefes getiren LaWje grubu, üç çocukluk arkadaşı olan Ali Tekbaş, Ali İmran Erin ve Serhat Bostancı'dan oluşuyor.

Adeta bir iz sürücü gibi, bir kilamı, stranı belki de onu bilen son kişiden duyup almak ve kayda geçirmek LaWje’nin müthiş müzik işçiliğini ve sanat anlayışlarını özetler nitelikte.

Geçtiğimiz günlerde Ez De Te Helim isimli şarkılarını çıkaran LaWje, Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşecek iki konsere hazırlanıyor.

Kuruluş amaçlarını, "Biz üç çocukluk arkadaşının yolculuğu, hayatlarımızda çok önemli bir yer kaplayan bu müziğe tanıklık etmeyle ve bu zenginliği kayıt altına almaya, öze uygun değişiklikler yaparak yeni nesle ulaşabilecek formlarda, bunları yeniden düzenleyip icra ederek bir nevi gelecek nesillerle köprü kurma isteği ile başladı. Bizler kendi anadilimizin ve kültürümüzün devamı niteliğinde olabilecek bu müzikal çalışmaları yaparken, yeni nesillere ilham olması ve onların kendi kültürlerinin farkına varmaları konusunu fazlaca önemsiyoruz." diyerek özetleyen grup üyeleri, imza attıkları tüm canlı ve online dinleti ve festivallerde geleneksel tarzı muhafaza ederek bugün dünyasına hitap etmeyi başarmış.

LaWje grubu

Grup, 14 Ocak'ta Van’da Anka Kültür Merkezinde, 18 Şubat’ta da İstanbul’da Chalak Events organizasyonu ile Beşiktaş Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde iki konsere imza atacak. Konserlerine katılabilmek için gerekli bilgiye LaWje'nin sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabilir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar