Leman Sam'ın ırkçı paylaşımı tepki çekti: Batıda olsa ceza alırdı

Leman Sam'ın ırkçı paylaşımı tepki çekti: Batıda olsa ceza alırdı
Leman Sam, Türkiye'deki sığınmacılar ile ilgili son dönemdeki olaylar ve basında yer alan haberlere atıfla Twitter hesabından 'ırkçı söylem' içeren bir paylaşım yaptı.

Sanatçı Leman Sam'ın sosyal medya hesabından bugün yapmış olduğu paylaşımdaki 'soysuz araplar' ifadesi eleştirilerin hedefi oldu. 'Daha bunlar iyi günler' diyen Sam, 'Yakında ekmeğe, toprağa da ortak olacaklar' ifadelerini kullandı. Leman Sam'ın ifadeleri 'ırkçı' olarak değerlendirildi.

Leman Sam, Türkiye'deki sığınmacılar ile ilgili son dönemdeki olaylar ve basında yer alan haberlere atıfla Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Paylaşımında, "Yıllar önce bu soysuz araplara tepkili olduğum içi uzun süreli lince maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler. Ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi." ifadelerini kullanan Sam, bir sonraki paylaşımında ise

"Elbette iyileri de var ancak onlar da burada kalmak istemiyor, burayı kullanıp kapağı Avrupa, Kanada ve diğer uygar ülkelere atıyorlar" diyerek söylemini yumuşatmaya çalıştı.

Sam'ın tweeti "ırkçılık" içerdiği sebebiyle tepkiyle karşılandı. O tepkilerin bir kısmı şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar