Limak şantiyesinde iş cinayeti sonrası işçiler eyleme ara verdi

Limak şantiyesinde iş cinayeti sonrası işçiler eyleme ara verdi
Salgın tehdidi nedeniyle Kuveyt'te iş bırakan inşaat işçileri şantiyede yaşanan iş cinayeti nedeniyle eylemlerine bir günlük ara verdiler.

Yapımını Limak Holding’in üstlendiği Kuveyt Uluslararası Havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler, koronavirüs salgınından dolayısıyla iş bırakarak Türkiye’ye dönmek için başlattıkları eyleme şantiyede yaşanan iş cinayeti nedeniyle bir günlük ara verildi.

İnşaat İşçileri Sendikası( İnşaat- İş) sosyal medyadan duyurduğu eyleme ara verme kararını Hindistan uyruklu bir işçinin şantiyede yaşamını kaybetmesi sonrası aldıklarını duyurdu.

İnşaat İş;" Ana firmanın Limak Holding olduğu Kuveyt Havalimanı şantiyesinde direnişte olan üyelerimiz, şantiye içinde bulunan fabrikada Hindistanlı bir işçinin "manlift" altında kalarak iş cinayetinde yaşamını yitirdiğinin bilgisini verdiler. Üyelerimiz yaşanan iş cinayetinden dolayı direnişlerini 1 günlük ertelediler. Yarın tekrar devam edeceklerini bildirdiler" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Kuveyt'te iş bırakan inşaat işçileri koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye geri dönmek istiyorlar. Kuveyt Uluslararası Havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler kendilerinin tehdit edildiklerini, Arapça yazılmış belgelerle borçlu olduklarının imzalatılmaya çalışıldıklarını ifade etmişlerdi.

İşçilerin  "Dönmek istiyorsanız bu haklardan vazgeçeceksiniz" ve "Sizi Kuveyt polisi arabalara bindirip bilmediğiniz bir mahalleye götürüp bırakır" şeklinde tehdit edildiklerin bildiren işçiler ülkelerine sağlıklı bir şekilde dönmek için eylemlerini sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar