Sanatçılardan Sezen Aksu'ya destek: Hakaret çıkarmak ilkel bir zorlama

Sanatçılardan Sezen Aksu'ya destek: Hakaret çıkarmak ilkel bir zorlama
Zülfü Livaneli, "Sezen Aksu’ya şarkı sözlerinden dolayı bir linç kampanyası başlatıldı. Bu sözleri çarpıtanların, sanatla, kelimelerle, kültürle hiçbir ilgisi yok" dedi.

Sezen Aksu'nun 2017 yılında çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri iktidara yakın isimler tarafından sosyal medyada hedef gösterildi. AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin 'Minik Cahil' diyerek hakaret ettiği Sezen Aksu'nun evinin önünde bu akşam eylem yapacaklarını "20:30’da kapındayız" diye duyurdu. 

Aralarında çok sayıda sanatçının da bulunduğu sosyal medya kullanıcıları, #sezenaksu #sezenaksuyalnızdeğildir hashtagi ile Sezen Aksu'ya sahip çıktı. Zülfu Livaneli de, Aksu'ya yönelik linç kampanyası yürütenlere tepki gösterdi.

Livaneli, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Sezen Aksu’ya şarkı sözlerinden dolayı bir linç kampanyası başlatıldı. Bu sözleri çarpıtanların, sanatla, kelimelerle, kültürle hiçbir ilgisi yok. Sanat deryasını, daracık siyaset pencerelerinden izleyip yorum yapıyorlar.

Cahil kelimesi halk şiirimizde, tecrübesiz genç, dünyayı görmemiş anlamında kullanılır. Neşet Ertaş’ın "Cahildim dünyanın rengine kandım" türküsünde olduğu gibi. Bir halk türküsünde "Ergen kız, cahil oğlan/ İnkardan gelinir mi" denildiği gibi.

Sezen’in de Adem ve Havva’nın cennetten atılmalarına yol açan hatayı gençliklerine ve bilmemeye bağlayan sözlerinden, hakaret anlamı çıkarmak ilkel bir zorlamadır. Ve bu halkın bağrına bastığı Sezen Aksu’ya böyle haksız bir saldırı, saldıranı küçültür Sezen’i daha da büyütür."

CEYLAN ERTEM: DİZ BOYU CEHALET

Şarkıcı Ceylan Ertem, Twitter hesaından, "Şarkı sözlerini çarpıtmalar, abuk bir yerden tutmalar, iyice zıvanadan çıktı insan aklı. Bir daha dünyaya gelirsek başka bir yaratık olmak istiyorum, ‘insanlık’ yerlerde sürünüyor Neyi gündem yapacağını şaşırdılar. Memleket elden gitmiş, insanlar aç, konuya bak! Diz boyu cehalet" diye yazdı.

Şanışer de, "Bıktım artık dincilerin ota boka mağdur olmalarından. Hiç politik davranamıyorum kusura bakmayın. Okuduğunuzu anlamaktan acizseniz Sezen Aksu dinlemeyin, gidin Uğur Işılak falan dinleyin abi" diyerek linççilere tepki gösterdi.

Seda Sayan ve Demet Akalın, Instagram hesaplarından destek mesajları paylaştı.Sayan, "Sezen Aksu saf sevgidir" derken, Akalın da "Sezen Aksu tüm canlılar için annnedir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar