Emeklinin maaşı çay-simide bile yetmiyor

Emeklinin maaşı çay-simide bile yetmiyor
CHP'li Gürer, ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın büyük geçim sıkıntısı çektiğini belirterek, Erdoğan'ın simit-çay hesabıyla dahi bir ailenin karnını doyuramadığını söyledi.

Açlık sınırı 4 bin 652 liraya yükselirken, en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL'de kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1993’te yaptığı çay-simit hesabını hatırlatan muhalefet milletvekilleri emeklinin geçinemediğini vurguladı.

Erdoğan, 1993 yılında Refah Partisi'nde siyaset yaparken, Tansu Çiller iktidarını ‘çay simit' hesabıyla eleştirmiş ve 5 kişilik bir ailenin üç öğün çay simitle beslenmesi halinde dahi, bütçesinin açık verdiğini belirtmişti. AKP iktidarı döneminde de emekli çay-simitle beslenemez oldu. Emekli maaşıyla geçinen ve Erdoğan'ın tavsiyesine uyarak üç çocuk yapan bir ailenin günde 3 öğün çay simit ile beslenmesi için ihtiyacı olan tutar 3 bin 825 liraya yükseldi.

SİMİT-ÇAYLA BİLE OLMUYOR

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın büyük geçim sıkıntısı çektiğini belirterek, Erdoğan'ın simit-çay hesabıyla dahi bir ailenin karnını doyuramadığını ifade etti.

Emekli için durumun oldukça vahim olduğunu söyleyen CHP’li Gürer, "Günde 3 öğün simit yiyip çay içilse 2 bin 500 lira yetmiyor. Bu hesabın içinde ne barınma ne ulaşım, ne ısınma ne de kira gideri var. Sadece simit çaya verilecek para bile bugün emekli için reva görülen rakamın üzerine çıkıyor" dedi.

Öne Çıkanlar