'Macron senin süren az kaldı'

'Macron senin süren az kaldı'
Erdoğan, İstanbul’da katıldığı programda da Doğu Akdeniz’deki gerilim üzerinden Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a yönelik 'Macron senin süren zaten az kaldı, gidicisin' sözlerini sarf etti.

Ankara’da düzenlenen "Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu"nda Doğu Akdeniz’de süren gerilme dair verdiği mesajlar nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik sert sözler sarf eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da katıldığı programda da Macron’u hedef almayı sürdürdü.

AKP İstanbul İl Teşkilatı’nın düzenlediği 100 Bin Yeni Üye Programı'na katılan Erdoğan, Macron’a yönelik şu sözleri söyledi: 

"Ne diyor, bizim problemimiz Türk milletiyle değil, bizim problemimiz Erdoğan'la’ diyor. Macron senin süren zaten az kaldı, gidicisin. Ben sana birkaç yıl önce ne demiştim? Bir telefon görüşmemizde ‘Tarih bilgin hiç yok, önce tarih öğren’ demiştim. Türkiye'ye tarih dersi verme. 1 milyon Cezayirliyi, 800 bin Ruandalıyı siz öldürünüz. Yüz binlerce Libyalıyı siz öldürdünüz. Bize insanlık dersi verme. Biz Osmanlı olarak buralara gittiğimizde insanlığı götürdük. Bunu hazmedemiyorlar, onun için çıldırıyorlar. Medya ve siyaset mühendisliklerine rağmen halen Türkiye'nin en güçlü partiysek bunun sebebi milletimizin basiret ve ferasetidir. Partimiz üzerinde oynanan oyunların hepsi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Dertleri, Barbaros Doğu Akdeniz'de. Bir taraftan sismik araştırmalar, öbür taraftan sondaj araştırmaları. Türkiye petrolü bulduysa vay halimize. Çalış senin de olur. 2 tane sismik araştırma, 3 tane sondaj gemimiz var ve bunlarla gece gündüz demeden çalışıyoruz."

Erdoğan’ın hedefinde uluslararası kredi derecelendirme ajansı Standard and Poor's (S&P) da vardı.  Erdoğan, S&P’a yönelik ise "Ülkemizi terörle, baskıyla, ekonomik tetikçileriyle hedef alanların amacı bizi onurlu ve kararlı duruşumuzdan vazgeçirmektir. S&P sen bir kendine çekidüzen ver, sen Türkiye'yi ekonomik yaptırımlarla bir yere çekemezsin. Bunu daha önce de yaptın, netice alamadın, bundan sonra da alamayacaksın" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar