Maden işçileri Ankara yürüyüşünü yeniden başlattı

Maden işçileri Ankara yürüyüşünü yeniden başlattı
Kıdem tazminatları ödenmeyen maden işçileri verilen sözler tutulmadığı için bir sonraki durakları olan Uşak'a doğru araçlarla hareket ettiler. Kademe kademe ilerleyerek Ankara'ya gidecekler.

Manisa'nın Soma ilçesindeki Uyar maden işçileri kıdem tazminatı ve ücret alacakları için 12 Ekim günü Ankara'ya yürüyüşünü verilen sözlerin tutulmaması üzerin tekrardan başlattı. Yürüyüşlerinin 24’üncü gününde sabah saatlerinde Kırkağaç Çamlığı’nda bir araya gelen işçilerin önü bir kez daha jandarma tarafından kesilerek, engellendi.

İşçilere destek veren Bağımsız Maden İşçi Sendikası Örgütleme Sekreterleri Kamil Kartal ve Başaran Aksu gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçilerden Kartal ve Aksu, jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. "Direne direne kazanacağız" sloganı atan işçiler Kırkağaç'ta Yüzüncü Yıl Parkı’nda basın açıklaması yaptı. İşçiler adına Bağımsız Maden İşçi Sendikası Örgütleme Sekreteri Başaran Aksu kısa bir konuşma yaptı.

‘PATRONLARA HER TÜRLÜ İMTİYAZ VERİLDİ’

Patronlara her türlü imtiyazın verildiği belirten Aksu, asıl kavgalarının patronlar olduğunu belirtti. Gözaltına alınmaları hakkında bilgi veren Aksu, "Konuşulması gereken biz değiliz. Maden işçilerin gasp edilen haklarıdır. Yola çıktığımızda birçok zorlukla karşılaşacağımızı biliyorduk. Hiçbiri bizi yıldıramayacak. Haklarımızı alıncaya kadar bir çözüm oluşuncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Şimdi Uşak’a doğru hareket edeceğiz. Uşak'ı üç dört gün kat edeceğiz" dedi.

Basın açıklaması bittikten sonra 35 kişilik grup 4 araç ve bir otobüsle Uşak'a doğru hareket etti. İşçiler Uşak'taki yürüyüşlerin ardından Ankara'ya doğru yola çıkacak. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar