Mahkeme Başkanı Toklu'dan kendisine ‘seni rezil edeceğim’ diyen Peker hakkında suç duyurusu

Mahkeme Başkanı Toklu'dan kendisine ‘seni rezil edeceğim’ diyen Peker hakkında suç duyurusu
Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, kendisi hakkında Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığı iddiasını gündeme getiren organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na "iftira", "hakaret", "kişisel verileri hukuka ayrıkı olarak ele geçirmek", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Habertürk'ün haberine göre Toklu, suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti:

"Adı geçen Paramount Otel’e 2020 yılı Eylül ayının sonlarına doğru ailemle tatil yapmak için gittim. Konaklama yaptığımız dönem pandemi dönemi olup, yaz tatil sezonunun sonudur. Otel fiyatları da o dönemde uygun olduğu için rezervasyonu çok önceden bu tarihe yapmıştım. Konaklama bedeli olan 35 bin lirayı otelin hesabına şahsi hesabımdan gönderdim. Buna dair banka dekontu ektedir. İddia edildiğinin aksine söz konusu otelde herhangi birinin misafiri olarak kalmadım."

‘KORKMAZ İLE OTEL LOBİSİNDE TANIŞTIRILDIM’

Toklu dilekçesine şöyle devam etti: "Videoda adı geçen ve sosyal medyadan adına aşina olduğum Sezgin Baran Korkmaz ile bu tatilim sırasında, otel lobisinde tanıştırıldım. Ayaküstü 2-3 dakika süren bir konuşma ve tanışmamız oldu. Daha sonra kendisi bana cep telefonundan kendini tanıtan bir mesaj gönderdi. Devamında da tebrikleşme mesajı dışında kendisiyle bir diyalogum ve yüz yüze bir temasım olmamıştır. Videodaki şahsımla ilgili iddialar, tamamen gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Korkmaz’ın 2020 yılının Aralık ayında yurt dışına çıktığını ve hakkında operasyon düzenlendiğini basından öğrendim."

‘HERHANGİ BİR DAVA BULUNMAMAKTADIR’

Toklu "Sezgin Baran Korkmaz hakkında pasaport iptaline ilişkin Ankara İdare Mahkemelerinde açılmış herhangi bir dava bulunmamaktadır. Ben 20 Temmuz 2016 yılından bu yana açılan pasaport iptallerine yönelik hiçbir davaya bakmadım. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olarak yargılama yetkim de bulunmamaktadır" dedi.

‘MİLYONLUK SIFIR ARAÇ’ İDDİASI

Toklu dilekçede "Videodaki diğer bir iddia olan milyonluk sıfır araç iddiası da kamuoyunu yanıltmaya yönelik, şahsımı hedef alan bir iftiradan ibarettir. Bahse konu araç 2014 modeldir. 2018 yılında 321 bin liraya aldım. Bu araç, makama gelirken kullandığım araç değildir. Ayrıca malvarlığımız hakkında düzenli olarak HSK’ye bildirimde bulunuyoruz. Aracıma ilişkin mal beyanımı da HSK’ya sundum" dedi.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Kendisine yönelik ithamların tümünün iftira niteliğinde olduğunu belirten Toklu, iddiaların araştırılmasını istedi. Toklu ayrıca Hakimler ve Savcılar Kurulu'na da (HSK) bir başvuru yaparak kendisi hakkındaki iddiaların araştırılmasını talep etti. HSK da Toklu'nun bu başvurusu üzerine inceleme başlattı.

ERİŞİM ENGELİ TALEBİ

HSK 1. Dairesi’ne de hakkında gerekli incelemelerin yapılması için dilekçe veren Toklu, nöbetçi sulh ceza hakimliğine de başvurarak, isminin geçtiği videoya erişim engeli ve içeriğin çıkarılmasına dair karar verilmesi talebinde bulundu.

PEKER ‘REZİL EDECEĞİM’ DEMİŞTİ

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'yla ilgili sosyal medya paylaşımında "Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu Bey, heyecanla benim hakkımda iftiradan vereceği şikayet dilekçesini bekliyorum. Bak sana neler yapacağım, seni rezil edeceğim" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar