Malatya’da maden ocağına karşı halk toplantısı

Malatya’da maden ocağına karşı halk toplantısı
HDP, Doğanşehir ilçesine bağlı Çığılık Mahallesi’nde açılması planlanan ve 8 mahalleyi etkileyecek maden ocağına karşı halk toplantısı düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Çığlık Mahallesi'nde açılması planlanan ve 8 köyü etkileyecek olan maden ocağına ilişkin halk toplantısı gerçekleştirdi. Cemevinde yapılan halk toplantısına HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Adana Milletvekili Kemal Peköz, MYK üyesi Doğan Erbaş, PM üyeleri İzzet Karadağ ve Naif Bulga, Malatya il Eşbaşkanları, Malatya Çevre Platformu (MAL-ÇEP) yöneticileri, Doğanşehir Pir Sultan Abdal Derneği yönetimi ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplantıya katılan mahalleliler, onay verilen Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun taraflı hazırlandığını, maden ocağının faaliyete geçmesi ile insan sağlığı, tarım alanları ve doğanın zarar göreceğini söyleyerek, yetkililerin bu konuda duyarsız olduğunu aktardı.

Toplantıda konuşan Doğan Erbaş, Van'ın Gevaş ilçesi, Rize'nin Kalkandere, Kaz Dağları, Pazarcık Obası, Adıyaman dağlarının büyük bir bölümünün doğanın yok edilmesi pahasına maden şirketlerine servis edildiğini ve buna karşı mahallelilerin maden karşı mücadelelerinin yanında olacaklarının mesajını verdi.

'HALKIN DİRENİŞİ TALANI DURDURACAKTIR'

Cudi'de yapılan ağaç kesimine dikkat çeken HDP’li Semra Güzel de, mahallede açılacak maden ocağı ile insan sağlığının tehlikeye gireceğini ve insanların göç etmek zorunda kalacağını söyledi. Güzel, "Yaşam alanlarınız ellerinizden alınacak. İkizdere ve Van Şexan'da halkın direnişi  doğa talanının ilerlemesini geriletiyor. İnanıyoruz ki halkın kararlı duruşu talanı durduracaktır" dedi.

HDP’li Kemal Peköz ise, söz konusu maden ocağına karşı gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar