Mallarına haciz konulan çiftçiler Meclis'e yaklaştırılmadı

Mallarına haciz konulan çiftçiler Meclis'e yaklaştırılmadı
TBMM'ye yaklaştırılmayan, birçoğu Ankara’ya dahi giremeyen çiftçiler, polis araçları eşliğinde geldikleri illere geri gönderildiler.

Mallarına haciz konulan çiftçiler sorunlarını anlatmak için Türkiye'nin dört bir yanından yola çıktı. Ancak TBMM'ye yaklaştırılmayan, birçoğu Ankara’ya dahi giremeyen çiftçiler, polis araçları eşliğinde geldikleri illere geri gönderildiler. Bir grup çiftçi ise TBMM yakınlarında polisle köşe kapmaca oynamak zorunda kaldılar.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borcu olan çiftçilerin mallarına haciz konulmuştu. Çiftçiler bugün sorunlarını anlatmak için TBMM önünde basın açıklaması yapmak istedi, fakat Meclis’in önünde bekleyen polis onlara izin vermedi. Çiftçiler ile polis arasında TBMM etrafında kovalamaca yaşandı. Basının TBMM kampüsü dışında dahi çiftçilerden görüş almasına engel olundu.

Ankara dışından gelen çiftçiler ise şehre alınmadı. Çiftçiler polis araçları eşliğinde araçlarıyla geldikleri illere geri gönderildi. Aralarından bir çiftçi ise bugün taleplerini duyurmak için Başkente gelmek istese de dün kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Onun yerine Ankara’ya gelen oğlu da şehre alınmayınca çektiği video ile dertlerini şöyle anlattı:

"Bu yıl olumsuz nedenlerden dolayı Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borcumuz hacze düştü. Traktörümüz haczedildi. Paranın yarısını ödeyerek, arabamızı çıkarmak istediğimizde avukat icra müdürüne bizden rüşvet istedi. Avukata sonra bizim hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Bunu babam duyduğunda kalp krizi geçirdi, yoğun bakımda yatıyor. Tarım Bakanımız ve yetkili mercilerden bu rüşvet olayının çözülmesini istiyorum. Babamı bırakıp, savcılığa ifade verdim." (ANKA)

Öne Çıkanlar