Mantar toplamaya giden genç bombalanarak öldürüldü

Mantar toplamaya giden genç bombalanarak öldürüldü
Seyit Rıza'nın torunu Murat Yıldız'ın mantar toplamak için yetkililerden izin aldığı belirtildi.

Dersim’in Ovacık ilçesi Ağdat-Işıkvuran köyleri civarında iki gündür devam eden askeri hareketlilikte Murat Yıldız isimli bir sivil, aracının bombalanması sonucu yaşamını yitirdi.

Yıldız’ın il merkezinde seyyar satıcılık yaptığı ve yetkililerden izin alarak mantar toplamaya gittiğini söyleyen ailesi karakol komutanının kendilerine "Aracı bombaladık, çünkü gerillalar indi araçtan" dediğini belirtti.

Aracıyla mantar toplamaya giden Yıldız Ağdat-Işıkvuran köyleri kırsalında SİHA’lar ve helikopterler tarafından bombalandı. 

Murat Yıldız’ın babasını ve abisini olay yerine götüren askerler yanmış bir cenazeyi aileye göstererek teşhis etmesini istedi. Aile Malatya Adli Tıp Kurumu’na giderek DNA testi vereceği belirtilirken, Yıldız’ın yaşamını yitirdiğini HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü doğruladı.

‘GEREKÇE NE OLURSA OLSUN BİR SİVİLİ KATLETMEK SAVAŞ SUÇUDUR’

Yıldız’ın ailesine başsağlığı dileyen Önlü, "Gerekçe ne olursa olsun bir sivili katletmek savaş suçudur" dedi.

Yıldız ailesinin, Seyit Rıza’nın ailesinden olduğunu hatırlatan Önlü, 38’den bu yana benzer ölümlerin yaşandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Dersim Katliamının 84. yılında Seyit Rıza’nın torunları hala katlediliyor. Sadece şimdi değil yıllardır insanları köylerinden göç ettirerek, açlığa yoksulluğa mahkum ederek... Yine de insanlar ne kadar baskı da olsa köylerine döndüler, ailemiz de öyle. Baskılardan dolayı göç etmiş daha sonra hayvancılık yapan insanlarımız. Belki de ailenin kaderi 38'den beri devam ediyor. Yani şimdi bir gencimizin katledilmesiyle sınırlı değil. Aile aynı zamanda Seyit Rıza'nın ailesine mensuptur. İnsanlarımız o zamandan bu yana katliamları yaşıyor. Gerekçe ne olursa olsun. Bir sivili katletmek savaş suçudur. "

Murat Yıldız’ın öldürülmesinin  ardından bölgedeki Ağdat, Işıkvuran, Yarımkaya ve Mercan köylerine giriş ve çıkışların yasaklandığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar