MEB Bakanı Selçuk: Sen ağa, ben ağa, bu inekleri kim sağa durumu var

MEB Bakanı Selçuk: Sen ağa, ben ağa, bu inekleri kim sağa durumu var
'Sanayici bizden nitelikli ara iş gücü istiyor, herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani.'

Eğitim sistemini tarikatlara teslim eden, niteliksiz eğitim nedeniyle her yıl binlerce öğrencinin sıfır çekmesi çözüm bekleyen sorunlar olarak ortada dururken, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk’un Bakanlar Kurulu toplatısında sarf ettiği iddia edilen sözler, eğitimin kimlere emanet edildiğini de gözler önüne serdi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre Türkiye’nin ‘ara insan gücünde’ ihtiyacı ve eksikliği olduğundan bahseden Bakan Selçuk’un "Asıl projemiz meslek liselerini güçlendirerek üniversitedeki yığılmayı azaltmak istiyoruz. Üniversite öğrencisi sayısı çoksa o ülkede sorun vardır. Az öğrenci sayısı varsa başarılıdır. Meslek liselerine karşı oluşan olumsuz yargıyı yönetebiliriz" dediği belirtildi.

‘SEN AĞA BEN AĞA, BU İNEKLERİ KİM SAĞA’

Meslek liselerinde okuyan çocukların ucuz iş gücü ve sömürü kaynağı olarak görüldüğü eleştirileri yapılırken, Bakan Selçuk’un geliştirdikleri yeni modelle, artık okulları ‘fabrikaların, otellerin, işletmelerin’ içine taşıdıklarını söylediği aktarıldı.

Bir sohbet sırasında konunun Bakanlar Kurulu’nda da gündeme geldiğini anlatan Bakan Selçuk’un şöyle dediği kaydedildi:

"Kabinede de dile getirdim. Herkes üniversiteye gitmek zorunda değil. ‘Okumayan çocuğu meslek lisesine göndereyim’ algısını yıkmalıyız. Dönüşümü sektörle birlikte, istihdam ihtiyacına göre gerçekleştireceğiz. Sanayici bizden nitelikli ara iş gücü istiyor. Herkes üniversiteli olmak zorunda değil. ‘Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa’ durumu var yani."

4 İMZA İLE İŞ YAPMA TALİMATI

Hürriyet’in haberinde ayrıca, Cumhurbaşkanliği hükümet sisteminin uygulanmadaki sorunlarının belirlendiği bir raporun Erdoğan’a sunulduğu, bürokratik işlemlerin fazla olduğu, bunu aşmak için ise ‘4 imza ile yapılacak işlemlerden, 10 imza istemeyin’ yaklaşımı olduğu aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar