MEB'den Artı Gerçek'e sansür

MEB'den Artı Gerçek'e sansür
Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okullarda Artı Gerçek sitesine erişimi engelledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki okul ve bakanlığa bağlı kurumlarda Artı Gerçek’in ‘www.artigercek.com’ adresini erişime engelledi. 

Artı Gerçek sitesini ziyaret etmek isteyen eğitimciler, "Milli Eğitim Bakanlığı İnternet Erişim Güvenliği politikaları gereğince, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adına Türk Telekom A.Ş tarafından Kurumsal Güvenlik Hizmetleri kapsamında bu siteye erişim kısıtlanmıştır" uyarı yazısı ile karşılaştı.

Artı Gerçek’e uygulanan sansürü, Diyarbakır Eğitimsen Şubesi sosyal medya hesaplarından açıkladı.

ŞAHİN: ARTI GERÇEK TÜM OKULLARDA ERİŞİME ENGELLENDİ

Artı Gerçek’e konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır 1. Nolu Şube Eşbaşkanı Abbas Şahin, engelleme kararının Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullarda Artı Gerçek sitesinin engellendiğini ifade eden Şahin, ilk defa bir haber sitesinin bu şekilde engellenmesi ile karşılaştıklarını anlattı. 

"BASINA YÖNELİK SANSÜRDÜR"

Okullarda, Milli Eğitim Bakanlığa bağlı kurumlarda Artı Gerçek sitesine girmek isteyenlerin engel yazısı ile karşılaştığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Bu anti demokratik bir karar. Özelikle eğitim camiasının içerisine sansürün girmesi demokratik sürecin önünde en büyük engellerden bir tanesidir. Daha önceden beri, özellikle 2015’ten sonra basın üzerinde uygulanan ambargo ve sansürün bir değişik versiyondur. Bu toplumun tüm katmanlarına ulaştırmak için yapılan bir çalışama olduğunu düşünüyoruz. Bu sansürü kabul etmiyoruz. 

'GERÇEĞİN ÜZERİNİ KAPATMA GİRİŞİMİDİR'

Burada gerçekleri ortaya çıkarmama, gerçekliğin üzerini kapatma girişimidir bu. Bu beraber hem toplum, hem de eğitim camiası açısından çok ciddi sıkıntı yaratacak bir durumdur. Bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Sonucu da çok ağır olacağını düşünüyoruz. Çünkü Milli Eğitim Kurumunun bir basın yayın organını sansürlemiş olması ilk defa olan bir şey. Daha önce böyle bir şey yaşanmadı."


 

Öne Çıkanlar