Mehmet Baransu, 4 ayrı suçtan toplam 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı

Mehmet Baransu, 4 ayrı suçtan toplam 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı
Kapatılan Taraf gazetesinin tutuklu yazarı son kez mahkemeye çıktı.

Kapatılan Taraf Gazetesi'ndeki "Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı" manşetiyle ilgili haberi yazan Mehmet Baransu ile gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban'ın 52 yıla kadar hapsinin istendiği davada mahkeme kararını verdi. Baransu 17 yıl 1 ay hapse çarptırılırken, Çoban’ın ise beraatına hükmedildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya başka suçtan tutuklu bulunan sanık Baransu Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada Baransu ile diğer sanık Çoban’ın avukatı, müşteki Milli İstihbarat Teşkilatı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği adına hazine avukatı katıldı. Çoban’ın avukatı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, müvekkilinin beraatını istedi. Baransu da beraat talebinde bulundu.

Mahkeme  Baransu’nun "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri temin etmek", "MİT’in görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri temin etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" ve "MİT’in görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri yayımlanması, yayılması ve açıklanması" suçlarından toplamda 17 yıl 1 ay hapsine karar verdi. Sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban’ın beraatına hükmetti.

Öne Çıkanlar