Mehmet Barlas fantezi yapmış

Mehmet Barlas fantezi yapmış
Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas, ‘vekiller sınır dışı edilsin’, ‘CHP kapatılabilir’ yazılarını savundu: Fantezi olsun diye yazmıştım, fazla ciddiye aldılar.

Mehmet Barlas, bugün Sabah gazetesinde yayımlanan yazısında başta CHP olmak üzere birçok siyasiyi hedef aldığı ifadelerine 'açıklık getirdi.'

"Geçmiş günlerde yalancıların, PKK ile işbirliği yapanların meşruiyetlerini kaybedecekleri ihtimalinden söz etmiştim. Bu sadece bir tahmin. Ayrıca Siyasi Partiler Kanunu'nda yalancılara özgü maddeler yok. Yani dileyen milletvekili çok rahat yalan söyleyebilir, söylüyor da. Bir de küfürbazlar var. Bu da galiba toplumsal bir gelenek olarak kabul ediliyor" diyen Barlas, şunları kaydetti:

"Ben fantezi olsun diye bunların milletvekilliği meşruiyetlerini kaybedeceklerinden söz etmiştim, ama bazıları o kadar ciddiye aldı ki iki gündür televizyonlar, makaleler ve sosyal medya benim bu sözlerim üzerinde gelişiyor."

'İnsanların beyinlerini dondurup 'Şunu yaz, bunu yaz' demenin akıl kârı olmadığını' söyleyen Barlas, "Yani yalancıları, küfürbazları, PKK yanlılarını, FETÖ'cüleri öveceksin ve bunlara sınırsız meşruiyet tanıyacaksın; bunun aksini söylediğin zaman da 'Vay efendim, Mehmet Barlas partilerin kapatılmasını, milletvekillerinin 150'likler gibi sınır dışı edilmesini istiyor' diyeceksin" ifadesini kullandı. Barlas, şöyle devam etti:

'ABDULKADİR SELVİ BİLE İŞİ CİDDİYE ALMIŞ'

Aklı başında olan her kişi ve Türk siyasetinin geçmişi hakkında biraz bilgi sahibi olanlar, benim yazdığım yazılardaki fantezileri de anlar. Ama şaşıyorum. Mesela ciddiyetine çok güvendiğim Abdulkadir Selvi bile işi ciddiye almış.

Bundan sonra da yarım yüzyıldır yaptığım gibi gözlemlerimle gerçekleri yorumlamaya çalışacağım. Sonuçta gerçekler daima haklı çıkar. Yalancılar, küfürbazlar ve hainler de şapa otururlar. Bu ebedi gerçeği unutmayalım.

Öne Çıkanlar