Mehmet Cengiz, Muharrem İnce'yle olan temasını açıkladı

Mehmet Cengiz, Muharrem İnce'yle olan temasını açıkladı
'Ben iş yapıyorum. Doğu’ya yatırım yapıyorum. Siyaseti dizayn etmek benim haddim değildir. '

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında 'Milletin a.ına koyacağız' diyen biri olarak bilinen Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz, eski MHP'li ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Yaşar Okuyan'ın "Muharrem İnce'nin arkasında işinsanı Mehmet Cengiz var" iması hakkında "Yıllar önce bir iş seyahati için Yalova’ya gitmiştim. Yanımda Nihat Özdemir de vardı. Nihat Bey, ‘Muharrem İnce babasını kaybetti, hadi ona bir taziyede bulunalım’ dedi. Ve beraberce gittik. Benim Muharrem İnce ile tek temasım budur. Bunun dışında Muharrem İnce’yle hiçbir münasebetim olmamıştır." dedi.

Eski CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce partisinden ayrılıp yeni bir parti kuracağı ileri sürülmüştü. Eski bakan Yaşar Okuyan da İnce'ye finansör olarak Mehmet Cengiz'i işaret etmişti. İnce de bu duruma tepki gösterrip dava açacağını söylemişti.

Hürrriyet yazarı Ahmet Hakan, bu iddialara ilişkin Mehmet Cengiz'in açıklamasını köşesine taşıdı.

Hakan'ın Hürrriyet'te yayımlanan bugünkü yazısı şöyle:

MEHMET CENGİZ DEDİ Kİ…

Yaşar Okuyan, "Muharrem İnce’nin arkasında işinsanı Mehmet Cengiz var" imasında bulunmuştu ya...
Mehmet Cengiz aradı ve şunları söyledi:

Hakan Bayrakçı’nın son anketinin sonuçları

*
"Yıllar önce bir iş seyahati için Yalova’ya gitmiştim. Yanımda Nihat Özdemir de vardı. Nihat Bey, ‘Muharrem İnce babasını kaybetti, hadi ona bir taziyede bulunalım’ dedi. Ve beraberce gittik. Benim Muharrem İnce ile tek temasım budur. Bunun dışında Muharrem İnce’yle hiçbir münasebetim olmamıştır. Ben iş yapıyorum. Doğu’ya yatırım yapıyorum. Siyaseti dizayn etmek benim haddim değildir. Ben asla böyle işlerle uğraşmam."

Öne Çıkanlar