Mehmet Emin Karamehmet, 'dev şirketini' devrediyor

Mehmet Emin Karamehmet, 'dev şirketini' devrediyor
Karamehmet, içerisinde butik bir otelin de bulunduğu pilates, fatburn, kick-box, tae-box gibi bireysel sporların da yapıldığı tesisi devrediyor.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, "Mehmet Emin Karamehmet Pamukspor’u devrediyor" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Ülker, Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkam Mehmet Emin Karamehmet'in Pamukspor'u devredeceğini söylerken "Pamukspor’u alan ise Altınhas Holding" bilgisini verdi.

Pamukspor'un 1990’lı yıllarda kurulduğunu ve hemen hemen her türlü spora yönelik çalışanbir merkez olduğunu hatırlatan Ülker, "Maltepe’de bulunan 14 bin metrekarelik alanda hizmet veren Pamukspor Merkezi bünyesinde fitness center, açık ve kapalı tenis kortları, açık yüzme havuzu, sauna, squash kortu, masa tenisi, kapalı spor salonu, restaurant, kafe – bar’ı barındırıyor. İçerisinde butik bir otelin de bulunduğu kompekste pilates, fatburn, kick-box, tae-box gibi bireysel sporlar da yapılıyor" diye yazdı.

"Çocuklara yönelik spor okullarında eğitim de veren Pamukspor’a ait Federe Spor Kulübünde de basketbol, yüzme ve tenis branşlarında lisanslı sporcu yetiştiriliyor" diyen Ülker, "Türkiye’nin yanı sıra yurtdışı ve milli takımlar olmak üzere birçok basketbol ve voleybol takımlarına kamp hizmeti veren Pamukspor’u Çukurova Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet devrediyor" ifadelerini kullanarak Pamukspor’u satın alan ise Altınhas Holding hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Altınbaş ailesinin sahibi olduğu Altınhas’a ait Birikim Varlık Yönetim Şirketi, Çukurova’nın Holding’in yüzde 100 hissesine sahip olduğu Pamukspor Spor ve Turizm Hizmetleri şirketinin tamamını bünyesine katıyor. Pamukspor’u alan Birikim Varlık Yönetim 2016 yılında kuruldu, 2018 yılında da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı ile faaliyete başladı."

Öne Çıkanlar