Mehmet Y. Yılmaz: Erdoğan bu adamı bakan yapmak için ne kadar aradı?

Mehmet Y. Yılmaz: Erdoğan bu adamı bakan yapmak için ne kadar aradı?
'Bakan, zaten bir şey danışıyor olsaydı, belki içlerinden biri 'üç kiralık uçakla yangın mevsimine giriyoruz, bu hata olur' diye uyarırdı.'

T24 yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, Türkiye'de günlerce süren orman yangınlarına karşı hükümet tarafından yapılan müdahalenin yetersizliğinin gündeme gelmesi sonra eleştirilerin hedefİ olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ortaya çıkan 49 danışmanı hakkında bir yazı kaleme aldı. Pakdemirli'nin danışmanlarının suç kaydı olduğu iddiasını yazan Yılmaz, "Pakdemirli, bakan değil de iş adamı olsaydı, yanında bu tipleri çalıştırıyor diye organize suç örgütü yönetmekten hakkında dava açılırdı. Erdoğan’ı da tebrik etmek isterim: Bu adamı bakan yapmak için ne kadar aradı acaba?" diye sordu.

Mehmet Y. Yılmaz'ın T24'te "Organize suç örgütü değil, Orman Bakanlığı" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Öngörüsüzlüğü ve iş bilmezliği nedeniyle Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarının asli faili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 49 danışmanı olduğunu Sözcü’de Hayati Irgan’ın haberinden öğrendim.

Bu kadar danışmana, ne danışıyormuş diye sormayın.

Hiçbir şey danışmadığına emin olabilirsiniz.

Çünkü bu tür pozisyonlar daha çok arpalık olarak kullanılıyor.

Siyasal İslamcı ahlak anlayışının, devlet kadrolarındaki yansıması böyle arpalıklar olarak ortaya çıkıyor.

Hiçbir şey danışılmayan danışmanlar, iki üç yerden birden maaş alanlar da cabası.

Bakan, zaten bir şey danışıyor olsaydı, belki içlerinden biri "üç kiralık uçakla yangın mevsimine giriyoruz, bu hata olur" diye uyarırdı.

Sözcü’deki habere göre bu danışmanların ikisi ayaklı suç makinesi gibi maşallah!

Birinin 64, diğerinin 47 suç kaydı olduğu iddia ediliyor.

İhaleye fesat karıştırmaktan, hırsızlığa, adam öldürmeye teşebbüsten, resmi belgede sahteciliğe kadar varan bir dizi suç!

Pakdemirli, bakan değil de iş adamı olsaydı, yanında bu tipleri çalıştırıyor diye organize suç örgütü yönetmekten hakkında dava açılırdı.

Erdoğan’ı da tebrik etmek isterim: Bu adamı bakan yapmak için ne kadar aradı acaba?

Öne Çıkanlar