Menice Pazarkule'de ailesiyle kavuştu

Menice Pazarkule'de ailesiyle kavuştu
Yunanistan'a geçmeye çalışırken ailesinden ayrı olarak geri gönderilen 10 yaşındaki Menice'nin ailesine kavuştuğu bildirildi.

Ailesiyle üç gün önce Edirne’den Yunanistan’a geçmeye çalışırken Yunan güvenlik güçleri tarafından yalnız başına geri gönderilen 10 yaşındaki Menice Arapladı isimli göçmen çocuğun babasına kavuştuğu açıklandı.

Menice Edirne Pazarkule sınırı yakınında yetkililer tarafından babasına teslim edildi.

BBC Türkçe’nin haberini duyurduğu Menice’nin ailesine ulaşamadığını söylediği röportaj gündem yaratmıştı. Daha sonra haber alınamayan ve her yerde aranan Menice’nin sonunda bulunduğu ve babasıyla da bir araya geldiği öğrenildi. Menice’nin Pazarkule yakınlarında babasıyla buluştuğu haberini paylaşan BBC Türkçe muhabiri Mahmut Hamsici, "Pazarkule yakınlarındayız. Menice ve babası buluştu :)" diye tweet attı. Menice, kardeşleri Kerime Masume ve Hamid, annesi Halime ve babası Seyid ile sınırı geçtiklerini ancak kendisinin geri gönderildiğini ve çocuklar dahil herkese şiddet uygulandığını anlatmıştı. Üç çocuklu Arapladı ailesini gözaltına alan Yunan polisinin anne, baba ve iki çocuğu bir araca, Menice’yi ise başka bir araca bindirerek yakalanan diğer göçmenlerle birlikte Türkiye’ye yolladığı öğrenildi.

 

Öne Çıkanlar