Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, özel toplantıda patronlardan ne istedi?

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, özel toplantıda patronlardan ne istedi?
Görüşmede ekonomik konular ele alınırken, Kavcıoğlu'nun patronların döviz tevdiat hesaplarındaki paralarını kur korumalı mevduat hesabına geçirmesini istediği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile patronlar arasında gerçekleşen görüşmede gündemdeki ekonomik konularla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, görüşmede yaptığı konuşmada, sürdürülebilir fiyat istikrarının cari dengeyle sağlanacağını belirtti. Türkiye'nin serbest piyasada elde ettiği kazanımlardan asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Kavcıoğlu, Türkiye'deki tüm ihracatçıların yüzde 9 faiz oranıyla kredi kullanma imkanına sahip olduğunu bildirdi.

KAVCIOĞLU DÖVİZ TEVDİAT HESAPLARINI MASAYA YATIRDI

Konu, patronların döviz tevdiat hesaplarındaki dolarlara geldi.Firmaların hesabında 90 milyar dolar döviz tevdiat hesabı bulunduğunu ve bir yıllık hesap hareketlerinin çok düşük olduğunu aktaran Kavcıoğlu, "Bunun 50 milyar doları firmaların tasarrufu, geri kalanı transfer ödemeleri için park edilmiş duruyor. Yapılan analizler bunun 50 milyar dolarının kur korumalı mevduat hesabında istenen vadeye bağlanabileceğini gösteriyor. Bu nedenle vade en az altı ay ve kur korumalı mevduatta şirketlerin çok önemli vergi avantajları var" değerlendirmelerinde bulundu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, çevrim içi düzenlenen toplantıya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Hisarcıklıoğlu, "Oda-borsa-sektör meclis başkanlarımızın katılımıyla istişare toplantısı düzenledik. Firmalarımızın ve sektörlerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdik, önerilerimizi ilettik" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar