Metin Akpınar hakkında adli kontrol kararı kaldırıldı

Metin Akpınar hakkında adli kontrol kararı kaldırıldı
Halk Arenası programındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar hakkındaki adli kontrol kararı kaldırıldı.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Metin Akpınar'ın Halk TV'de Uğur Dündar'ın hazırladığı 'Halk Arenası programındaki sözleri nedeniyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığ tarafından başlatılan soruşturma kapsamında verilen adli kontrol kararı kaldırıldı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen hakkında verilen adli kontrol kararını kaldırılmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında konuk olduğu Halk TV'deki bir programda yaptığı açıklamaları üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Müjdat Gezen 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', Metin Akpınar ise 'halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik' ve 'Cumhurbaşkanı'na hakaret2 suçlarından sevk edildiği Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

MÜJDAT GEZEN VE METİN AKPINAR NE DEMİŞTİ?

Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan Metin Akpınar, programın sürekli konuğu Müjdat Gezen, Erdoğan'ın Kadıköy ve Beşiktaş'ta yaşayan insanlar için söylediği "İstanbul'un kaymak tabakası" ve "Türkiye'de kıyamet kopsa bunların kılı kıpırdamaz" sözlerine, "Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, herkese haddini bil diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın haddini bil'' yanıtı vermesinin ardından söz almıştı.

Siyasi bie leştiri yapan Metin Akpınar yıllardık alışık olunan üslubuyla, "Eğer patolojisi yoksa özgür iradesiyle bireylerin geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim bu kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala kavga dövüş olmaz biz bu işin içinden çıkarız, ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonları yaşayabilir ama bize yazık olur. Kim Rusya'ya döndüyse, iktidardan gitti. Adnan Menderes de randevu almıştı ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar