Metiner: Göçten kaynaklı çok ciddi sıkıntılarımız var

Metiner: Göçten kaynaklı çok ciddi sıkıntılarımız var
Mehmet Metiner, Yeni Şafak Gazetesindeki bugünkü yazısında ülkedeki göçmenlere uygulanan ırkçı saldırıların sebebini, “Erdoğan’ı siyaseten köşe sıkıştırmak” olduğunu belirtti.

AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Şafak Gazetesi’nde bugün yayımlanan yazısında son dönemde ülke gündeminde olan orman yangınları ve ırkçı saldırıları kaleme aldı. Metiner yazısında göçmenler üzerinden ırkçı bir nefret dili oluşturulduğunu, can havliyle bu ülkeye sığınmış mazlum insanların "göçmen" diye aşağılandığını kaydetti. Metiner göçmenlere yapılan ırkçı saldırıları ‘provokasyon’ olarak değerlendirerek sebebini , "Niçin? Erdoğan’ı siyaseten köşe sıkıştırmak için. Erdoğan’ı itibarsızlaştırmak için. Erdoğan düşmanlığı gözünüzü öylesine kör, kalplerinizi öylesine katı, vicdanlarınızı öylesine kara etmiş ki ülkenin bir iç çatışmanın eşiğine getirilmek istenmesi hoşunuza gidiyor" ifadeleriyle açıkladı.

Metiner yazısında. "Doğrudur, bir göçmen sorunumuz var. Göçten kaynaklı çok ciddi sıkıntılarımız var. Mesele sadece ekonomiyle ilgili değil; uyumdan kaynaklanan sorunlarımız da var. Ne biz istedik böyle olmasını ne de bize sığınan o mazlum insanlar istediler…" ifadelerini de kullandı.

Metiner’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Onlar ister miydi ülkelerini bırakıp gelmeyi?

Çaresiz kaldılar.

Ölüm kusan silahlardan bize koştular.

Dedelerinin kanlarını bıraktığı ortak varana geldiler.

Ne yani onlara kapılarımızı mı kapatsaydık, Yunanistan gibi üstlerine bir de ölüm mü kussaydık?

Yazıktır, günahtır.

Siyaset uğruna değer mi bu kadar insanlıktan uzaklaşmaya?

Doğrudur, bir göçmen sorunumuz var.

Göçten kaynaklı çok ciddi sıkıntılarımız var.

Mesele sadece ekonomiyle ilgili değil; uyumdan kaynaklanan sorunlarımız da var.

Ne biz istedik böyle olmasını ne de bize sığınan o mazlum insanlar istediler…"

Öne Çıkanlar