'#MeToo erotizme karşı haçlı seferine dönüştü'

'#MeToo erotizme karşı haçlı seferine dönüştü'
Yönetmen Michael Haneke bir çok ünlü erkeğe yöneltilen taciz suçlamasının 'cadı avı'na dönüştüğünü söyledi.

HABER MERKEZİ- 75 yaşındaki ünlü yönetmen, stüdyolar ve yatırımcıların tepkilerden korkması nedeniyle günümüzde, cinselliği açımlayan klasik sanat filmleri gibi filmleri çekmenin mümkün olmadığını belirtterek "Cinsellik üzerine çekilen en engin filmlerden olan Nagisha Oshima'nın 'In the Realm of Senses' (Tutku İmparatorluğu) filmi gibi filmler bugün çekilemez, fon bile bulamaz" dedi.

İLGİLİ HABER: TACİZLE SUÇLANAN WEİNSTEİN'IN ŞİRKETİNE DE DAVA

BBC Türkçe'nin Avusturya'nın Kurier gazetesine dayandırdığı habere göre Michael Haneke, Harvey Weinstein hakkındaki taciz ve tecavüz suçlamalarının ardından çok sayıda ünlü erkeğe yönelik benzer suçlamaların gelmesini ise "cadı avı" olarak niteledi.

İngiltere'de yayınlanan The Times gazetesinin medya muhabiri Matthew Moore'un haberine göre Oscar ödüllü yönetmenin bu açıklamalarının tepki çekme ihtimali bulunuyor.

Geçen ay Fransız aktris Catherine Deneuve'ün 100 Fransız kadın yazarla birlikte yaptığı "Erkekler kadınlara asılmakta özgür olmalı" açıklaması da benzer tepkiler çekmiş, Deneuve özür dilemek zorunda kalmıştı.

Haneke taciz ve tecavüzlerin cezalandırılması gerektiğini söylerken son dönemde yaşananları ise bir histeri olarak tanımladı.

Öne Çıkanlar