Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bu vasatlığı yenmek sorumluluğumuzdur

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Bu vasatlığı yenmek sorumluluğumuzdur
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Emre Madran Basın Ödüllerini hedef alan haberlere karşı, “Bu vasatlığı yenmek sorumluluğumuzdur” açıklamasını yaptı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kurumumuzu ve üst örgütlerimizi hedef gösteren, adresi belli çevreler; karalama, asılsız ithamlar, iftira ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden sistematik açıklamalarına bir yenisini eklemişlerdir" denildi.

KARARLILIKLA MÜCADELE VURGUSU

Açıklamada, suçlamalarla ilgisi olan kişi ve kurumlar hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi. Mücadeleye devam edileceğini ve saldırılara boyun eğilmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, "Sağlıklı bir dünya, temiz bir çevre için bu vasatlığı yenmek sorumluluğumuzdur" denildi.

Açıklama şöyle:

"Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin her yıl koruma alanında 'Edep Ya Hu' buluşmaları ile birlikte düzenlediği Emre Madran anısına koruma alanında basın ödülüne layık görülen gazetecileri, ödülü veren kurumumuzu ve üst örgütlerimizi hedef gösteren, adresi belli çevreler; karalama, asılsız ithamlar, iftira ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden sistematik açıklamalarına bir yenisini eklemişlerdir.

Koruma alanında Emre Madran basın ödülleri her yıl titizlikle incelenerek, gazetecilikte ısrar eden, her türlü baskıya rağmen halkın haber alma hakkı için kararlılık gösteren, Atatürk Orman Çiftliği, Kaçak Saray, Saraçoğlu Mahallesi, Anıtkabir gündemleri başta olmak üzere tarihi, doğal ve kültürel varlıklarımızın korunması ve sağlıklı kentleşme politikalarına dair gerçeği yazan, söyleyen ve yayınlayan gazetecilere, basın emekçilerine verilmektedir.

Gerçeği yazma, kamu yararını, bilimi/tekniği savunma ve gazetecilik etiği gibi konulardan nasibini almayanların, Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşanların asla alamayacakları ödüllerimize, ödül alan gazetecilere ve kurumlarımıza yönelik itham, karalama, iftira ve asılsız suçlamalarla ilgili kişi ve kurumlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumuzu duyururuz. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi halka, kültüre, dini inanca ait olursa olsun, kültürel varlıklarımız evrenseldir. Korunması konusunda emek verenlere yönelik ayrıştırıcı, ötekileştirici, karalayıcı söylemlere, planlı linç ve provokasyonlara söyleyeceğimiz tek söz Emre Madran Hocamızın söylediği gibi 'EDEP YA HU'dur. 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, dün olduğu gibi bugün de evrensel temel insan haklarını, özgürlüğü, barışı, adaleti, demokrasiyi ve laik Cumhuriyet değerlerini savunmaya, Atatürk Orman Çiftliği başta olmak üzere kültürel mirasını korumaya ve ülkemizin doğal varlıklarının talan edilmesine, bölünüp parçalanmasına karşı kararlılıkla mücadeleye devam edecek, saldırılara boyun eğmeyecektir.

Sağlıklı bir dünya, temiz bir çevre için bu vasatlığı yenmek sorumluluğumuzdur"

Öne Çıkanlar