Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Kurulu'na çağrı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Kurulu'na çağrı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan K. Candan, 'Yapacağımız Genel Kurul, aynı zamanda simgesel yapısı ile tüm Türkiye'yi temsil eden Ankara'nın Genel Kurulu.' dedi.

ARTI GERÇEK- Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan K. Candan, Ankaralıları, 15-16 Şubat'ta gerçekleşecek olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Kurulu'na çağırdı.

ARTI TV'de yayınlanan Söz Sırası programında konuşan Tezcan K. Candan şunları söyledi: 

"15-16 Şubat'ta gerçekleşecek olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi genel kurulu ve seçimleri üzerine sizlere bir şeyler anlatmaya çalışacağım. 2 yıllık bir mücadelenin sonucunu 15-16 Şubat'ta hep birlikte değerlendireceğiz ve yeni dönem politikalarını belirleyeceğiz. Mimarlar Odası Ankara şubesi Ankara'nın bu süreçte gözü kulağı nefes adası oldu. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz.

Birçok alanda birçok kent mücadelesi verdi. Toplumla buluştu ve bir anlamda da aslında toplumun umut adası oldu nefes adası oldu. Ne yaptığımızdan çok nasıl yaptığımız önemli. Belki gelecek dönem toplumun bütün örgütlenme süreçlerinde de damgasını vuracak bir şeyi biz nasıl yaptık, nasıl eyledik, neler ifade ederek toplumun bildiği tanıdığı bir örgütlenme haline geldik? Biz bunun en kıymetli şey olduğunu düşünüyoruz.

Bugün toplumun ihtiyacı olan şey, kentlerin sağlıklaştırılması, yaşanabilir mekanlar oluşturulması ile birlikte bütün bunları olanak sağlayan, aslında demokratik bir ortamın yaratılması, insan haklarına saygılı bir rejimin oluşması ve cumhuriyet değerlerinin korunarak geliştirilmesidir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi bu bakış açısı ile kendi mücadelesini örgütleri ve örgütlemeye devam ediyor. Dolaysıyla 15 Şubat'ta yapacağımız genel kurul, sadece mimarların genel kurulu değil, cumhuriyetin başkentinin mimarlarının ve aynı zamanda bu kentte yaşayanların ve simgesel yapısı ile tüm Türkiye'yi temsil eden Ankara'nın Genel Kurulu. Herkesin söyleyeceği sözü vardır diye düşünüyoruz. Bunun için 15 Şubat'ta Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin genel kuruluna herkesi davet ediyoruz.

Bu kente dair, bu ülkeye dair, yaşadığımız alanlara dair sözü olan herkesin o genel kurulda yeri olacak. Bunu ifade etmek isterim. Önümüzdeki dönemin oldukça Zorlu olduğunu düşünüyoruz Türkiye çok önemli ve hassas bir dönemden geçiyor. Burada meslek odalarına, demokratik kitle örgütlerine, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere çok önemli sorumluluklar düşüyor. Bu sorumlulukları hayata geçirmenin en önemli odak noktalarından ve mekanlarından bir tanesi Mimarlar Odası Ankara şubesi. Toplumsal muhalefetin buluştuğu, toplumsal muhalefetin yanyana durabildiği ve derdini anlatabildiği bir mekan ve buna devam edecek 46'ıncı dönemde de. Ama 15 Şubat'ta aldığımız enerji ile devam edeceğiz.

Ankara'nın bir hikayesi var. O hikaye çağdaşlığa açılıyor. Cumhuriyete açılıyor, demokrasiyi açılıyor, insan haklarını açılıyor. Burada yaşanan her şeyin uluslararası boyutu var.

Bu hikaye hepimizin geleceğe dair oluşturacağı hikayelerinde bir bütünü haline geliyor. Yaşanabilir kentler, demokratik bir ülke ve nitelikli yapılarda barınma hakkının çözüldüğü bir ortam için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğinin farkındayız. Mimar Odası Ankara şubesi ilk örneğini ortaya çıkartıyor. Bu Genel Kurulda bizim temsil ettiğimiz yapı'nın yönetim kurulunda kadın temsiliyeti % 64. Türkiye'de hiçbir örgüte buna rastlamazsınız. Dolayısıyla mimar odası Ankara şubesi kadınların geri plana itildiği kadın haklarının alaşağı edildiği ve kadın cinayetlerinin yaşandığı bir ortamda, kadının dünyada gelişen kadın hareketinin, karanlığa karşı aydınlığı getirecek kadın hareketinin buradan işitildiğini de gösteriyor. Bütün kurumlarımızda bizim kadın temsil etmez %61 civarında. Bunun bütün toplumsal muhalefete ve Türkiye siyasetine örnek olmasını da isteriz. Kadınların bir adım öne çıktığı ve kadınların ayağa kalktığı daha demokratik, daha barış dolu bir dünya istediği süreçlerin başarılı olacağına inanıyoruz.

Herkesi 15 Şubat'ta Devlet Su İşleri konferans salonunda yapılacak olan Mimarlar Odası Ankara şubesinin olağan genel Kurulu'na davet ediyorum. Çokuz, çok olmalıyız. Dosta ve düşmana bu mücadelenin büyüklüğünü ve ağırlığını göstermeliyiz. Ankara bunu hakediyor. Türkiye bunu hak ediyor."

Öne Çıkanlar