Moskova'da evde kalma zorunluluğu getirildi

Moskova'da evde kalma zorunluluğu getirildi
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaşı ne olursa olsun tüm Moskovalılara evde kalma zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in web sitesinde yayınlanan açıklamada, yarından itibaren yaşı ne olursa olsun tüm Moskova sakinlerine evde kalma zorunluluğu getirildiği belirtildi.

Sobyanin'in sitesinde yer alan açıklamada, tüm Moskovalılardan, yaşları ne olursa olsun kendilerini evlerinde izole etmeleri istendi.

SADECE EVSEL ATIKLARIN DIŞARI ÇIKARILMASINA İZİN VERİLECEK

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in açıklamasına göre, Moskovalılara sadece acil tıbbi yardım başvurusunda bulunulması, hayatları ve sağlıkları doğrudan tehdit altında olması, zorunlu hallerde işe seyahat edilmesi, en yakında bulunan faal mağaza veya eczaneden alışveriş yapılması, ikamet yerinden en fazla 100 metreye kadar mesafelerde evcil hayvanların dolaştırılması, evsel atıkların dışarıya çıkarılması gibi durumlarda evlerinden çıkmalarına izin verilecek.

KOVİD-19'UN HAFİF SEYRETTİĞİ HASTALARIN EVLERİNE ÜCRETSİZ İLAÇ ULAŞTIRILACAK

Kotonavirüs (Kovid-19) salgınyla ilgili olarak Moskova'da alınacak olan önlemler kapsamında hastalığa yakalanan, fakat hafif geçiren hastaların evlerine ücretsiz ilaç ulaştırılacağı bilgisi de yer aldı:

 "Kovid-19’u hafif geçiren Moskovalılar doktor gözetiminde evlerinde tedavi görecek. Doktor sevki ile antiviral ilaçlar kendilerine ücretsiz olarak ulaştırılacak"

Açıklamada, sağlık çalışanlarına ve salgının yayılmasını önleme çalışmalarına katılan diğer uzmanlara da önleyici tedbir olarak antiviral ilaçların verileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar