Moskova’da Naziler’e karşı kazanılan zaferin 74. yıldönümü için askeri geçit

Moskova’da Naziler’e karşı kazanılan zaferin 74. yıldönümü için askeri geçit
Askeri araçların geçidiyle devam eden olan törende savaş uçakları ve helikopterler hava durumundan dolayı geçişe katılmadı.

Nazi Almanyası'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet güçleri karşısındaki yenilgisinin 74. yıldönümü nedeniyle, Rusya'nın başkenti Moskova'da yer alan Kızıl Meydan'da Zafer Bayramı geçidi düzenlendi.

Geçide 13 binden fazla asker, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde  bulunan 132 adet askeri araç ve 74 adet hava aracı ile diğer bakanlıklara ait birlikler yer aldı.

Bu yıl da geçit töreninde Rusya lideri Vladimir Putin bir konuşma yaptı ve İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu çağrısında bulundu. 

Askeri araçların geçidiyle devam eden olan törende savaş uçakları ve helikopterler hava durumundan dolayı geçişe katılmadı. 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Nazi Almanyası'nın Sovyet güçleri karşısındaki yenilgisinin 74. Yıldönümü nedeniyle yaptığı Zafer Bayramı konuşmasında şunları söyledi:

Zafer Bayramı'nızı kutlarım. Bugün, hem gurur hem de keder günümüz. Nazizmi yenip vatanımızı koruyanlara minnettarlığımız sonsuz. Ülkemizin tarihinde bir dizi kahramanca başarı bulunuyor fakat Nazizm karşısında zafer kazanılmasının özel bir yeri var.

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı savaşan Sovyet askerlerinin yarısından fazlası 20 yaşında dahi değildi. Askerlerimiz ülkemizin özgürlüğü için hayatlarını feda etmekten çekinmedi. ‘Ölürüz fakat teslim olmayız’ dediler. Onların cesaretini ve ülkemiz için kendilerini feda edişlerini asla unutmayacağız.

Birçok ülkenin savaş yıllarında olanları kasıtlı olarak çarpıtmaya çalıştığını görüyoruz. 

Gerçek kahramanları korumak, bizim için kutsal bir görev. Artık hepimiz farklı ülkelerde yaşasak da beraber ortaya koyduğumuz kahramanlığı kimse bölüp parçalara ayıramaz.

Rusya, terörizm ve neo-Nazizm’e karşı koymak isteyen herkesle işbirliğine açık.

Hiçbir şeyi unutmadık ve Faşizme karşı elde edilen zaferde payı olan askerlerin kahramanlıklarını her zaman kutsal sayacağız. (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar