Müebbet hapis cezası verilen Hava Harp Okulu öğrencileri için tahliye kararı

Müebbet hapis cezası verilen Hava Harp Okulu öğrencileri için tahliye kararı
Dosyaları Yargıtay’da incelemede olan ve müebbet hapis cezasıyla yargılanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin tahliyesine karar verildi. Silivri'den tahliyeler başladı.

15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle 116 Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında müebbet hapis cezası verilmişti.

Aralarında aktivist Melek Çetinkaya’nın oğlu Taha Furkan Çetinkaya’nın da (26) olduğu Sultanbeyli dosyasından yargılanan 50’nin üzerinde öğrenci serbest bırakıldı. Dosyaları Yargıtay’da incelemede olan öğrencilerin tahliyesine karar verildi.

Kararı Furkan Çetinkaya’nın kız kardeş Rüveyda Çetinkaya sosyal medya hesabından duyurdu. Çetinkaya, "Abimin de içinde olduğu 25 askeri öğrenciye tahliye verilmiş. Henüz 3 kisi çıkmış. Görmeden inanılacak gibi değil" dedi.

Melek Çetinkaya ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Emin değilim ama oğlum tahliyeymiş. Görmeden inanmam" dedi.

Avukat Ayça Çiçek ise yaptığı paylaşımda, "Henüz 64 kişinin ismi düştü sisteme, başka düşen olursa güncelleyeceğiz" dedi.

Avukat Lale Demirkaya, Silivri'den öğrenci çıkışlarını anlık takip ederek Twitter hesabı üzerinden paylaşıyor. Tahliyelerin başladığını duyuran Demirkaya, öğrencilerin birçoğunun ailesinin İstanbul dışında olduğunu, kavuşmak için uçak bileti bulmaya çalıştıklarını aktardı.

Askeri Öğrenciler Komitesi isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise tahliyelere dair, "İşte bir kısmı tahliye olan arkadaşlarımızın o geceki görüntüleri… Halk ile birlikte İstiklal Marşı okuyorlar..! 6 yıldır bağırıyoruz bu çocuklar masumdu diye..! Hepsini alana kadar mücadelemiz devam edecek!!! En az 67 arkadaşımızın tahliye olduğu gelen bilgiler arasında…"" ifadeleri yer aldı.

 

Öne Çıkanlar