Muhalefet liderlerinden 10 Ekim mesajı

Muhalefet liderlerinden 10 Ekim mesajı
10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenleri anan muhalefet partisi liderlerinin mesajlarında 'barış ve kardeşlik' vurgusu yer aldı.

10 Ekim 2015’te IŞİD’in Ankara Tren Garı önünde düzenlediği canlı bomba saldırısı sonucunda yaşamını yitirenler saldırının 6. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler ve açıklamalarla anılıyor.

Yüzlerce kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin muhalefet partisi liderlerinden de sosyal medya hesapları üzerinden mesajlar geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katliamda yaşamını yitiren yurttaşlarımızı "Dillerinde kardeşlik türküleriyle teröre kurban verdiğimiz yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, terörü ve terör işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyorum. Unutmadık, unutturmayacağız!" mesajıyla andı.

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş "10 Ekim katliamında yaşamını yitiren yurttaşlarımızı saygıyla anıyorum. Halkımızın, ailelerinin, bedenen ve ruhen yaralanan insanların halen süren acılarını paylaşıyorum. Sorumluları açığa çıkaracağımız ve 10 Ekim'i ülkece anacağımız güne kadar mücadelemizi umutla sürdüreceğiz" mesajıyla katliamda yaşamını yitirenleri yad etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da katliamda yaşamını yitiren yurttaşlara ilişkin açıklamasında 'barış ve sevgi' mesajı vererek "10 Ekim Ankara Garı katliamında hayatını kaybeden 103 insanımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu toprakları mutlaka saygının, sevginin ve barışın diyarı yapacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan da katliamda hayatını kaybeden yurttaşlara ilişkin şu mesaj geldi: "Barış ve adalet mücadelesi, tutunacak dalımız, yürünecek yolumuzdur. #10EkimAnkaraKatliamı’nda katledilen canlarımızın düşlerine bağlılıkla…"

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar