Muzaffer Sarısülük akrep, toma ve dronelarla toprağa verildi

Muzaffer Sarısülük akrep, toma ve dronelarla toprağa verildi
Cenazeye katılanlar güvenlik güçleri tarafından GBT sorgusundan geçirildi.

Gezi İsyanı'nda Ankara'da polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük'ün babası Muzaffer Sarısülük'ün cenazesi bugün Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Beylice köyünde yoğun güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.

Cumartesi günü hayatını kaybeden eğitimci Muzaffer Sarısülük, doğum yeri olan Çorum-Sungurlu İlçesi (Esipkıran) Beylice köyünde akrep, drone ve TOMA'lar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Sarısülük'ün cenazesi oğlu Ethem Sarısülük’ün mezarının yanına defnedildi. 

YOLDA ÇEVİRME VE TOMA, MEZARLIKTA DRONE

Cenazenin köye getirilmesi sırasında güvenlik güçleri katılımcıları GBT sorgusundan geçirdi. TOMA ve akreplerin gölgesinde GBT sorgusundan geçen Sarısülük’ün yakınlarının kimlik numaraları jandarma ekiplerince kayıt altına alındı. Sarısülük’ün defnedilmesi sırasında güvenlik güçlerinin dronelarla görüntü alması ise tepki çekti.

Muzaffer Sarısülük, 1984 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal’a yazdığı sünnet karşıtı yazıdan dolayı gündeme gelmiş, hakkında soruşturma açılmış ve yargılanmıştı. Sarısülük’ün gündeme ikinci kez gelmesi ise Gezi eylemlerinde oğlu Ethem Sarısülük’ün Ahmet Şahbaz isimli polis memuru tarafından vurularak öldürülmesi olayından sonra, Sungurlu ilçesinde elektrik trafosunun altına ateş yakması ve diş polikliniğinin duvarına "Maddi tıp şeytandır" yazması ile olmuştu. Muzaffer Sarısülük, bu girişiminden sonra hakim karşısına çıkartılmıştı.

Öne Çıkanlar