Myanmar'da ayaklanma çağrısından sonra en az 15 köylünün öldürüldüğü ileri sürüldü

Myanmar'da ayaklanma çağrısından sonra en az 15 köylünün öldürüldüğü ileri sürüldü
Ordunun yönetimi ele geçirmesinden bu yana 1058 eylemci ve vatandaş öldürüldü.

Myanmar'da darbeci cunta ile direniş güçleri arasında çıkan çatışmalarda aralarında 18 yaşın altındakiler de bulunan 15 ila 20 köylünün öldürüldüğü aktarıldı. Bunların ülkeden haziran ayından bu yana görülen en ciddi çatışmalar olduğu ifade edildi.

Gangaw kasabası yakınlarındaki ve Magway bölgesindeki çatışmalar perşembe günü başladı. İki gün önce askeri cuntaya karşı direnişi tek çatı altında birleştirmeyi hedefleyen Ulusal Birlik Hükümeti, ayaklanma çağrısında bulunmuştu.

Görgü tanıkları, Myin Thar ve 5 bölge köye 100 kadar askerin gelmesinin ardından çatışmaların başladığını belirtti. Köylerdeki milislerin direnmeye çalıştığı ancak güvenlik güçlerinin içeri girmesini önleyemediği belirtildi.

Köylülerden alınan bilgiye göre, Myanmar ordusuna bağlı birliklerin son saldırılarında 15 ila 20 köylünün öldüğü iddia edildi. Hayatını kaybedenlerden beşinin 9. ve 10. sınıf öğrencileri, birinin de ortaokul öğretmeni olduğu kaydedildi.

Khit Thit Media, ölen 20 kişiden 7'sinin silahsız sivil olduğunu dile getirdi.

Siyasi Mahkumlara Yardım Derneğine göre, şubat ayında ordunun yönetimi ele geçirmesinden bu yana 1058 eylemci ve vatandaş öldürüldü.

2 binden fazla hanenin evlerini terk edip ormana kaçtığı belirtildi.(AA)
 

Öne Çıkanlar