Myanmar'da geçen sene darbe yaparak iktidara gelen askeri cunta aralarında ünlü isimler ve yabancıların da olduğu 6 bine yakın kişiyi affetti. Serbest bırakılan yabancı ülke vatandaşları ülkelerine geri dönmeye başladı.
Myanmar'da siyasi tutukluların da kaldığı bir cezaevine bombalı paketlerle saldırı gerçekleşti. Saldırıda beş ziyaretçi ve üç cezaevi çalışanı öldü
Myanmar'ın eski devlet başkanı Aung San Suu Kyi şu anda 11 ayrı suçtan toplamda 20 yıl hapse mahkum edildi.
İngiltere’nin eski Myanmar Büyükelçisi Vicky Bowman, Myanmarlı bir sanatçı olan eşiyle birlikte dün gözaltına alındı.
1988'den bu yana idam cezası infaz edilmeyen Myanmar'da askeri cunta, dört aktivisti idam etti. Muhalif aktivistler 'terör eylemlerini' yönetmekle suçlanıyordu.
Siyasi Mahkumlara Yardım Derneğine göre; ordu, darbeden bu yana en az 13 bin 282 kişiyi tutukladı; yaşanan şiddet olaylarında da 1756 muhalifi öldürdü.
BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddetin ‘soykırım’ olduğunu belirtiyor.
Myanmar’ın devrik lideri Aung San Suu Çii, darbeyle başa geçen askeri yönetimin yönelttiği suçlamalardan mahkum edilirse 160 yıla kadar hapis cezası alabilir.
Myanmar'da devrik lider Aung San Suu Kyi çıkarıldığı son mahkemede, yasa dışı bir şekilde telsiz bulundurma ve ithal etme suçlamalarından 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Yetkililerin, olayın ardından bölgeye gittiğini ve arama çalışmalarının sürdürüldüğünü söyleyen bir STK yetkilisi, şu ana kadar herhangi bir cansız bedenin bulunmadığını belirtti.
1 Şubat'ta ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da, görevden alınarak ev hapsinde tutulan devrik lider Aung San Suu Kyi hakkında ilk mahkemede dört yıl hapis cezası kararı verildi.
Myanmar'ın Yorgo kentinde askeri aracın darbe karşıtı protestocuların arasına dalması sonucu en az 5 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.
Büyükelçi Akın, ‘Boş vakitlerde çalışıp sel, heyelanlar için tedbir almalıyız. Eskiden dedelerimiz bu işleri yapar, su kanallarını açardı. Biz de yapalım’ dedi.
Ordunun yönetimi ele geçirmesinden bu yana 1058 eylemci ve vatandaş öldürüldü.
Myanmar'da ordunun altı ay önce ülkenin lideri Aung San Suu Kyi'yi darbeyle devirip iktidarı ele geçirmesinden bu yana 1000'den fazla sivilin öldürüldüğü rapor edildi.
BM Myanmar Özel Raportörü, askeri darbenin sebep olduğu siyasi ve ekonomik krizin yaşandığı Myanmar'ın Coronavirus için 'süper yayıcı ülke' olabileceğine ilişkin uyardı.
Birimiz bir kaçımız değil sadece, hiç noksansız her renkten hepimiz; anne kucağında memeye saldıran bebekler dahil kaygısız yaşamıyorsak eğer bu dünya bizim dünyamız değil...
Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken, üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.
Hakkındaki bütün suçlamaların onaylanması durumunda Suu Çii, 39 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.
Kazanın nedeni araştırılıyor.
TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu, önceki gün AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında toplandı.
Dünkü çatışmalarda kaç askerin öldüğüne dair Myanmar ordusundan bir açıklama yapılmadı.
Myanmar ordusu, 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.
Suu Çii, hakkındaki suçlamalar onaylanırsa 26 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.
Myanmar'da güvenlik güçlerinin saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 780'e yükselirken, gözaltına alınan bir şairin iç organlarının çıkarıldığı iddia edildi.
KNU lideri Heh, askeri yönetimden kurtulmak için diğer etnik silahlı gruplara, beraber hareket etme çağrısında bulundu.
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.
Ülkede 3 bin 441 kişinin de gözaltında tutulduğu bildirildi.
İnsanlığın, medeniyet denilen uğraşının varmak istediği yer burası mıydı? 'Hür dünya, ideolojilerin sonu' masalları yazanlar mutlu mu?
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.