Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu'nun yayımladığı günlük raporda, son 24 saatte 5 can kaybı daha doğrulandı.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, güvenlik güçleri protestoculara ağır silahlarla ateş açarak, el bombası kullandı.
Askeri darbe ile yönetimi ele geçiren ordu, bazı şehirlerde, uluslararası televizyon kanallarına erişimi sağlayan çanak antenlerin kullanılmasını yasakladı.
Myanmar'da ölü sayısı her geçen gün artarken kriz İngiltere'nin başkenti Londra'ya sıçradı.
Askeri darbenin ardından siyasi krizin yaşandığı Myanmar'ın Londra Büyükelçisi Kyaw Zwar Minn, askeri ataşe tarafından elçilik binasına alınmadı.
Myanmar ordusunun 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla 1 Şubat'ta yönetime el koymasını protesto eden çok sayıda kişi öldürüldü. Yüzlerce kişi hakkında da gözaltı kararı var.
Tamu'da 3 Nisan'da protestocuların güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada 6 polis hayatını kaybetmişti.
Ülkede 2 bin 608 kişinin gözaltında tutulduğu ve 120 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu raporda kaydedildi.
Myanmar'la ilgili daha önce konulan Kategori-4 (seyahat etmeyin) seviyesinin devam ettiği belirtilerek, ABD vatandaşlarının, zorunlu olmadıkça bu ülkeye gitmemesi çağrısı da yapıldı.
27 Mart'tan bu yana meydana gelen can kayıpları arasında 14 çocuk ve sivil itaatsiz yapan bir polis memurunun da bulunduğu bildirildi.
Ülkede 2 bin 559 kişinin gözaltında olduğu ve hakkında gözaltı kararı bulunan 119 kişinin ise gizlendiği kaydedildi.
12 ülkenin savunma bakanları, Myanmar ordusunun güç kullanımını kınadı.
Myanmar'daki protestolarda güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 344'e ulaştı.
Myanmar'da darbenin ardından can kaybı sayısının 247'ye yükseldiği, 2 bin 345 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 1994'ünün hala gözaltında tutulduğu bildirildi.
Suu Çii'nin 2018'de bir inşaat firması yöneticisinden 550 bin ABD doları rüşvet kabul etmekle suçlandığı belirtildi.
Milyonlarca insanın hayatını bir biçimde belirlemiş olan 12 Eylül ve bugünüyle hesaplaşma sorunu önümüzde halen bir heyula gibi duruyor.
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılmasının ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.
Business İnsider- New York: 'Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden tarafından hala aranmadı ve artık Amerikan başkanının ilgisini çekmek konusunda umutsuz görünüyor.'
Geçen ayki askeri darbeden bu yana Myanmar'daki darbe karşıtı gösteriler sürüyor.
Ülkede geniş katılımlı gösteriler ve gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmaları sürüyor.
Askeri darbenin ardından başlayan protestolara son dönemde güvenlik güçlerinin müdahaleleri çok sertleşirken, bugüne dek en az 55 kişinin öldüğüne dair haberler geldi.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, 29 gazetecinin gözaltına alındığını söyledi.
Devrik Myanmar lideri Aung San Suu Çii'nin nerede olduğu hâlâ bilinmiyor.
Myanmar'da askeri yönetim, 2020 genel seçim sonuçlarını geçersiz saydı. Birlik Seçim Komisyonu Başkanı seçimlerin hükümsüz kılındığını açıkladı.
Myanmar sokaklarında her gün protestolar düzenlenmeye devam ediyor.
S-400’de rejimin sadık bendelerinin kurtulmak için kıvrım kıvrım kıvrandıkları bir oltaya dönüştü.
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarını gerekçe göstererek, ülkede yükselen gerilimin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.
ABD Başkanı Joe Biden, Myanmar devletinin ABD’deki 1 milyar dolarlık mal varlığına darbeci komutanların ve yakın ailelerinin erişiminin engelleneceğini kaydetti.
Yasaklara rağmen örgütlenen darbe karşıtları, 7 Şubat'ta Yangon kentinde 2007'den bu yana en geniş kalabalığı toplayarak sokaklara dökülmüştü.
Myanmar'da Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı öne sürülerek gerçekleştirilen askeri darbenin ardından başlayan protestolar günlerdir sürüyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.