İran’da tutuklu bulunan ve hakkında idam kararı verilen Kürt kadın tutuklu Werîşe Muradî, kamuoyuna bir mektup yolladı: Hayatın trajik oyunlarında her zaman tekrarlanan kaderi özgürlük adına sarsmak istiyorum. Bu oyunda bu sefer kader yenilecek.
İran'da 'ahlak polisi' tarafından katledilen Jîna Amînî’nin babası Emced Emînî hakkında, Pexşan Ezîzî’ye verilen idam cezasına karşı yayımladığı mesaj gerekçesiyle gözaltı kararı verildiği belirtildi.
İran'da gazeteci ve insan hakları aktivisti Pexşan Ezîzî’nin idam cezasının ertelendiği duyuruldu.
Ölüm cezasının kapsamını genişleten kararname imzalayan Trump, federal idamı geri getirip ağır suç işleyen yasadışı göçmenleri ve polis öldürenleri bu kapsama aldı. Cumhuriyetçi lider, tüm eyaletlerde idamda kullanılan öldürücü enjeksiyon ilacının yeterli miktarda bulundurulmasını emretti.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi uzmanları, gazeteci ve insan hakları aktivisti Pexşan Ezîzî'nin idam cezasının onanmasına tepki göstererek, İranlı yetkililerle temas halinde olduklarını açıkladı.
Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü, İran'da 2024'te 31 kadının idam edildiğini açıkladı. İnsan hakları aktivistleri, "Jin jiyan azadî" isyanından sonra idamların halka korku salmak için kullanıldığına dikkat çekti.
İran'ın, hakkında idam cezası kararı verdiği Werîşe Muradî’nin karanlığa karşı ışık saçan güneşi savunduğunu belirten TJA, mücadele çağrısında bulundu.
İran'da son yıllarda ilk kez bir Yahudi idam edildi. Cinayetten hüküm giymiş Ghahremani'nin ölüm cezasının infazı, İsrail ile İran'ın doğrudan çatışmaya girdiği bir döneme denk geldi.
İran'da 2008'de bombalı saldırı gerçekleştiren ve başka saldırılar planlayan monarşi yanlısı bir örgüte liderlik etmekle suçlanan çifte vatandaş Şarmehd'in idam edilmesinin ardından , Almanya, İran'a protesto notası verip büyükelçisini geri çağırdı.
İran'da Alman ve İran vatandaşı olan Cemşid Şarmehd idam edildi. Ülkede eylül ayında 150 kişinin cezaevlerinde idam edildiği açıklandı.
Japonya'da patronunu, eşini ve iki küçük çocuğunu öldürmekten suçlu bulunduktan sonra 46 yılı ölüm hücresinde her an idamını bekleyerek geçiren Hakamada, 2014'te yeniden yargılanmasına karar verilmesinden sonra nihayet bugün aklandı.
İran'daki ihlalleri takip eden insan hakları kuruluşlarına göre, 7 Ağustos (dün) şafak vaktinde tek bir hapishanede en az 20 kişinin idam cezaları hayata geçirildi. İdam edilenlerin en az 13'ü Kürt, Beluç ve Afgan.
İran İnsan Hakları Örgütü, İran rejimi tarafından Temmuz ayında 55 mahpusun idam edildiğini duyurdu.
İran'da Jîna Mahsa Amini'nin uygun örtünmediği gerekçesiyle gözaltındayken ölmesinin yol açtığı protestoları destekleyen Kürt rapçi Tumac Salihi'nin ikinci kez idamdan döndüğü belirtildi.
Margaret Atwood ve Sting'in de aralarında olduğu, kültür dünyasından 100'ün üzerinde isim İran'da idam mahkumu rapçi Salehi'nin serbest bırakılması çağrısı yaptı. Çağrı yapan isimler, "İran uluslararası insan hakları taahhütlerine bağlı kalmalı" dedi.
15 Kasım, 85 yıl önce Seyit Rıza’nın idam günü idi. O zamandan bu zamana değişen fazla bir şey yok. Hâkimler boş kağıda imzaları atıp üstünü doldurmaya devam ediyorlar.
İran'da yapılan protesto eylemlerine Tahran bölgesinde katılan 300'den fazla kişinin yargılanacağı açıklandı. Dört eylemci hakkında ise "Allah'a karşı savaşmak" suçundan idam cezası talep edileceği duyuruldu.
12 Eylül'e dair en geniş dijital kaynak çalışmasını anlatan Eylem Delikanlı, işkencenin doktordan komşuya uzanan yaygın iştirakçileri olduğu için toplumun yüzleşmeye yanaşmadığını söylüyor.
Gazze'de 2'si İsrail adına casusluk yapmakla suçlanan, 3'ü de cinayet suçundan hüküm giyen 5 kişi idam edildi.
Kürdistan İnsan Hakları Ağı’nın verilerine göre son bir ay içinde İran’ın Sine ve Urmiye kentlerinde 52 kişi tutuklandı, 7 kişi idam edildi ve 6 kolber katledildi.
Çocukluğumda halka açık idamlar yapıldığını hatırlıyorum. Bu idamları ailelerin, çoluk çocuk, piknik yapar gibi, nevalelerini de yanlarına alarak idam seyretmeye gittikleri anlatılırdı...
1988'den bu yana idam cezası infaz edilmeyen Myanmar'da askeri cunta, dört aktivisti idam etti. Muhalif aktivistler 'terör eylemlerini' yönetmekle suçlanıyordu.
Muratoğlu, 'Çok açık söylüyorum, idam gelsin şu an yaşadığımız krizi öpüp başımıza koyarız. Türkiye iki yıl içinde daha önce hiç yaşamadığı sefaletle tanışır…' yorumunda bulundu.
Başbakan Erdoğan’ın 19 yıl önce bugün yayınlanan idam kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün yeniden tartışmaya açıldı.
Bahçeli ve Soylu’nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da idam vurgusu yaptı. Muhalefet temsilcileri ve hukukçularsa idam cezası gündeminin tekrar tartışılmamak üzere kapandığı görüşünde.
Devlet Bahçeli geçen haftaki grup toplantısında gündeme getirdiği idam çıkışını yineledi.
Marmaris'te yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, 'İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu' dedi.
Antep Cezaevi’nde 41 yıl önce idam edilen ve cenazesi ailesine verilmeyen Veysel Güney’in yeğeni Güney, ‘Amcamın mezarından korkan bir sistem mevcut hala’ dedi.
Af Örgütü'nün raporuna göre geçen yıl 18 ülkede en az 579 kişi idam edildi. İdam verilerini açıklamayan Çin’de ise bu sayının binleri aştığı tahmin ediliyor.
Gazetecilerle bir araya gelen Bahçeli, gönlünde yatan adayın Erdoğan olduğunu belirterek ‘Kavga ile adaylık olmaz. Kavganın derinleşmesi Türkiye’yi götürür’ dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.