NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO'dan Türkiye açıklaması
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in ittifaka üyeliğine karşı olduklarını açıklamasının ardında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği başvurularına 'evet' demeyeceklerini açıklamasının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Stoltenberg, Çavuşoğlu ile Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurma kararlarının ele alındığını belirterek, "Türkiye değerli bir müttefik ve güvenlik endişeleri giderilmeli" ifadesini kullandı. Stoltenberg, ‘böyle tarihi bir zamanda’ birlikte olunması gerektiğini de açıklamasına ekledi.


Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un ziyaretinin ardından ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda "NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz. Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine biz karşıyız deseler bile, teslim etmeleri gereken bazı teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var" demişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar