NATO’nun çağrısına Rusya’dan yanıt: Dünyanın maskarasısınız

NATO’nun çağrısına Rusya’dan yanıt: Dünyanın maskarasısınız
Rusya Federasyon Konseyi Anayasa Mevzuatı ve Devlet İnşası Komitesi üyesi Senatör Kovitidi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Ukrayna ile ilgili çağrısına yanıt verdi.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Kırım Senatörü Olga Kovitidi, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in Rusya’ya Ukrayna sınırındaki gerilimi düşürme çağrısına‘ yanıt verdi. Kovitidi, söz konusu çağrının ‘alaycı ve inandırıcılıktan son derece uzak’ olduğunu belirtti.

Federasyon Konseyi Anayasa Mevzuatı ve Devlet İnşası Komitesi üyesi Senatör Kovitidi, Russia Today (RT) televizyonuna demecinde Stoltenberg’in Rusya’ya Ukrayna sınırındaki gerilimi düşürme çağrısının ‘alaycı ve inandırıcılıktan son derece uzak’ olduğunu söyledi.

‘ABD, DÜNYANIN MASKARASI’

ABD’yi ‘dünya maskarası’ olarak tanımlayan Kovitidi, bu ülkenin ‘tarafsız statüsünü’ bir kez daha teyit ettiğini ifade etti.

Sputnik’te yer alan habere göre Rus senatör, ABD'nin Ukrayna'da, ‘bu devleti de facto egemenlikten yoksun bırakarak’ darbe düzenlediğini, şimdi de bu ülkede alevlenen çatışmanın suçlularını bulmaya çalıştığını kaydetti.

Kovitidi, "Yerleşik geleneğe göre NATO, suçlama aracı olarak öne çıkıyor. Bu arka planda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Rusya'ya sözüm ona ‘Ukrayna çevresindeki gerilimi düşürme’ çağrıları alaycı ve inandırıcılıktan son derece uzak görünüyor" dedi.

Öne Çıkanlar