New York’ta sokağa çıkma yasağı hafta başına kadar uzatıldı

New York’ta sokağa çıkma yasağı hafta başına kadar uzatıldı
ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi sonucu başlayan protesto dalgası 7. gününe girdi. New York’ta dün gece çok sayıda mağaza yağmalandı.

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi nedeniyle düzenlenen protestoların yoğunlaşması üzerine başkent Washington'da ilen edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı hafta başına kadar uzatıldı. Yedinci gününe girilen protestolar ise aralıksız sürüyor.

Başkent Washington DC’den New York’a San Francisco’dan Boston’a binlerce protestocu bulundukları şehirlerde sokaklara çıkarak, ülkedeki ırkçılığa ve polis şiddetine karşı protesto düzenledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA RAĞMEN GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Washington’da saat 19.00’da New York'ta ise saat 23.00 itibari ile başlayan sokağa çıkma yasağı kararına rağmen göstericiler eylemlerine devam etti. İlerleyen saatlere rağmen dağılmayan göstericilere polis müdahale etti. Kalabalığı dağıtmak için atlı polisler devreye girerken, göstericilere biber gazı ve ses bombaları atıldı. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan protestocular ardından yeniden biraraya gelip Beyaz Saray’ın yakınına yürüdü. Sokağa sıkıştırılan onlarca gösterici polis tarafından gözaltına alındı.

Öte yandan New York’ta dün gece çok sayıda mağazanın yağmalanması üzerine Belediye Başkanı Bill de Blasio, sokağa çıkma yasağının uzatılması kararı aldı. Basın toplantısı düzenleyen De Blasio, tüm hafta boyunca sokağa çıkma yasağının saat 20.00’de başlayacağını ve gelecek hafta pazartesi 05.00’te sona ereceğini söyledi.

FLOYD'UN CENAZE TÖRENİ PERŞEMBE GÜNÜ 

Floyd protestoları bir haftayı geride bırakırken, başkent Washington ve New York da dahil en az 40 kent, haftaya gece sokağa çıkma yasaklarıyla başlamış oldu. 25’e yakın kentte ise Ulusal Muhafız Birlikleri’ne, polise destek olma ve eylemleri durdurmak görevi verildi. 

Öte yandan Minnesota Valisi Tim Walz, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Floyd’un cenaze işlemlerinin perşembe günü yapılacağını duyurdu. Walz, "Hem Minneapolis şehri, hem de Minnesota eyaleti ve bütün ulus için, gözümüzün önünde son verilmiş bir hayatı onurlandırmak için önemli bir merasim olacak" ifadelerini kullandı. (DHA/AA)

Öne Çıkanlar