Norveç'te oklu saldırı sonucu 5 kişiyi öldüren Danimarkalı, radikal İslamcı çıktı

Norveç'te oklu saldırı sonucu 5 kişiyi öldüren Danimarkalı, radikal İslamcı çıktı
Başkent Oslo’nun güneybatısındaki Kongsberg kasabasında en az beş kişinin öldüğü biri polis iki kişi yaralandığı oklu saldırıyı yapan kişinin radikal İslamcı olduğu iddia edildi.

Polis, 37 yaşındaki bir Danimarka vatandaşını saldırıyı düzenlediği gerekçesiyle tutukladı. Saldırganın sonradan Müslüman olduğu ve süreç içinde radikalleştiği belirtildi. Polis şefi Ole B Sæverud açıklamasında, "Daha önce adamın radikalleştiğine dair endişeler vardı" dedi. Ayrıca, Norveç Haber Ajansı NTB, polisin zanlının ok dışında başka silahlar da kullandığını açıkladığını aktardı.

Olay sırasında hayatını kaybeden beş kurbanın 50 ila 70 yaşları arasında dört kadın ve bir erkek olduğu belirlendi. Hastaneye kaldırılan iki yaralı ise hala yoğun bakımda. İki yaralıdan biri olay sırasında markette bulunan izinli bir polis memuru.

Norveç polisi, ilk olarak başkent Oslo yakınlarındaki Kongsberg kasabasında yerel saat ile 18:13’te bir saldırı haberi aldı. Saldırı bölgedeki Coop Extra isimli süpermarkette gerçekleşti. Yaralananlardan biri, saldırı esnasında süpermarkette bulunan bir polis memuru.

Ülkenin yerel televizyon kanalı TV2’ye konuşan bir tanık, caddede sesler duyarak camdan dışarı baktığını ve siper alan bir kadın ve ardından elinde ok ve yay ile köşede duran bir adam gördüğünü belirtti. Kadın televizyona verdiği demeçte, "Canını kurtarmak için koşan insanlar gördüm, bunlardan birisi çocuğunu elinde tutan bir kadındı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar