ODTÜ geleneği ‘Devrim Yürüyüşü’ gerçekleşti: Bir araya gelmeye devam edeceğiz

ODTÜ geleneği ‘Devrim Yürüyüşü’ gerçekleşti: Bir araya gelmeye devam edeceğiz
ODTÜ’de gelenekselleşen Devrim Yürüyüşü’nün 19’uncusu gerçekleştirildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 50. yılında emperyalizm ve savaşa karşı geleneksel Devrim Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. ODTÜ’lüler yürüyüş için Fizik bölümü önünde bir araya gelerek Devrim Stadyumu’na yürüdü. Katledilişlerinin 50’nci yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ile Mahir Çayan'ın pankartlarını taşıyan öğrenciler, Bahar Şenliği kapsamında yapılmak istenen konserlerin yasaklanmasına da tepki gösterdi.

‘HAKLARIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Yapılan açıklamada, "ODTÜ öğrencileri olarak, savaşa karşı barışı, gericiliğe karşı bilimi, emperyalizme karşı özgürlüğü savunmaya, üniversitede haklarımız ve taleplerimiz için bir araya gelmeye devam edeceğiz. Tüm üniversite bileşenlerini, tüm üniversite gençliğini, tek adamın bizlere dayattığı koşulların karşısında mücadele etmeye, hayalini kurduğumuz eşit ve özgür geleceği birlikte mücadelemizle kurmaya çağırıyoruz. Türkiye gençliği ve emekçi sınıfı içerisinde etkili olmuş, üç fidan ve arkadaşlarının mücadelesinin kazanımıdır. 50 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, demokratik, bilimsel bir üniversite için başladıkları mücadeleyi, tüm ezilen ve sömürülenlerin özgürlüğü için dünya halklarıyla omuz omuza verdikleri devrim mücadelesiyle birleştirmişlerdir" denildi.

‘BİZLERDEN ÇALINANLAR SAVAŞ MAKİNELERİNE YATIRILIYOR’

50 sene önce olduğu gibi bugün de öğrencilerin sınırları egemen sınıf ve iktidar tarafından belirlenen bir hayat sürmek zorunda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Eğitim, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarımızdan başlayarak yaşamın her alanında bizlerden alınıp başkalarının cebi dolduruluyor. Bizden çalınanlar bir avuç insan karına kar katsın diye savaş makinelerine yatırılıyor. Milyonlarca yoksul emekçi göçe zorlanıyor. İktidarın paylaşım kavgalarından kapmaya çalıştığı paylar bizlerin geleceğinden eksiliyor. Tek adam yönetiminin Kürt halkını hedef alan saldırıları Kürt gençliği içerisinde baskı politikalarının derinleşmesine yol açıyor. Halklar birbirine kırdırılıyor. Egemenlerin yaptığı her şey sermayeye ve kendi düzenlerine hizmet ediyor" ifadelerine yer verildi.

‘TÜM ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİ, TEK ADAMIN BİZLERE DAYATTIĞI KOŞULLARIN KARŞISINDA MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

ODTÜ’lü öğrenciler devamında, tüm üniversite gençliğini mücadeleye çağırarak şunları söyledi: "ODTÜ öğrencileri olarak, savaşa karşı barışı, gericiliğe karşı bilimi, emperyalizme karşı özgürlüğü savunmaya, üniversitede haklarımız ve taleplerimiz için bir araya gelmeye devam edeceğiz. Tüm üniversite bileşenlerini, tüm üniversite gençliğini, tek adamın bizlere dayattığı koşulların karşısında mücadele etmeye, hayalini kurduğumuz eşit ve özgür geleceği birlikte mücadelemizle kurmaya çağırıyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar