Öğrencilere ‘aşağı bak’ diyen polis müdürü kadına hakaret etti

Öğrencilere ‘aşağı bak’ diyen polis müdürü kadına hakaret etti
Melih Bulu'yu protesto eden öğrencilere 'Aşağı bak, aşağı' diyen Muharrem Yazgan, Taksim Tünel’de gerçekleştirilen 1 Eylül eylemine polis müdahalesinde bir kadına hakaret etti.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin 5 Eylül’de Taksim Tünel Meydanı’nda gerçekleştirmek istedikleri Barış Mitingi’nin yasaklanmasını protesto etmek amacıyla yapılan açıklamaya polis müdahale etti. Çok sayıda kişinin darp edildiği ve şiddet gördüğü müdahalede, 33 kişi gözaltına alındı.  

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör atanmasına karşı gerçekleştirilen eylemlerde "Terbiyesizler, aşağı bak, aşağı bak. Toplu gezmek yok" diyerek öğrencilere hakaret eden İstanbul İl Emniyet Müdürü Muharrem Yazgan, 5 Eylül’deki müdahalede Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’nun tekerlekli sandalyeden düşmesine neden oldu.

Devam eden polis müdahalesinde Emniyet Müdür Yardımcısı Yazgan, darp edilerek gözaltına alınmaya çalışılan bir kadına, cinsiyetçi küfür ve hakaretlerde bulundu. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Yazgan’ın hakaretleri ve polis işkencesini Meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. (MA)

Öne Çıkanlar