Öğretmenler 19 Haziran'dan sonra okullara dönüyor

Öğretmenler 19 Haziran'dan sonra okullara dönüyor
MEB, salgın nedeniyle 3 aydır uzaktan eğitime devam ediyor. Ancak sürenin dolmasının ardından öğretmenler mesleki eğitim için okullara gidecek.Eğitim Sen salgının bitmediği konusunda uyardı.

Gül GÜNDÜZ


ARTI GERÇEK- Milli Eğitim Bakanlığı 3 aydır uzaktan eğitim sistemiyle eğitimi sürdürüyor. Ancak 5 Haziran’da aldığı kararla uzaktan eğitim tarihinin 19 Haziran’da sonlandığını belirtti. Bakanlık mesleki eğitim için 19 Haziran tarihini işaret ederek öğretmenleri çağırdı.

Kararda 22-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak mesleki çalışmaların nasıl yapılacağı açıklandı. Gönderilen yazıda öğretmenlerin bu çalışmaları okullarında yapabileceği gibi bulundukları il ve ilçelerde de yapabilecekleri belirtildi. Ancak salgın koşulları henüz sona ermemişken Bakanlığın verdiği bu karar öğretmenleri de endişelendirdi.

'KAPALI ORTAMLARDA BİR ARAYA GELMEK BULAŞIN ARTMASINI SAĞLAYACAKTIR'

Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu ile konuştuk. Kırşanlıoğlu, "MEB, bu mesleki çalışmaları okullara bırakarak sorumluluğu üzerinden atmış öğretmenlerin bu tarihlerde ödenecek ek ders ücretlerinin tırnak içinde hak edilmesini amaçlamıştır. Bir milyonun üzerinde öğretmenin plansız programsız okullarda toplamak kontrollü denilen şeylerin ne kadar kontrolsüz olduğunu gösteriyor sanırım. Milyonlarca öğrenciyle uzaktan eğitimde bu kadar başarılı olduğunu iddia eden Milli Eğitim Bakanlığı bu çalışmaları öğretmenlere uzaktan eğitimle neden yapamamaktadır?"

'BU PROGRAMDAN VAZGEÇİLMELİ KALABALIK ORTAM YARATILMAMALI'

Kırşanlıoğlu, Bakanlığa seslenerek uyarıda bulundu:

"Mesleki çalışmalar bir plan ve program çerçevesinde bir gönüllülük esasına göre yapılmalıdır. Onlarca hatta yüzlerce öğretmeni farklı illerde ilçelerde kapalı ortamlarda bir araya getirmek bulaşın artmasını sağlayacaktır. Bunun sorumluluğu Milli Eğitim Bakanlığı’na aittir. Bu programdan vazgeçilmeli, kalabalık ortam yaratılmamalı, öğretmenleri bir araya getirmeden uzaktan eğitim ile çalışmalar yapılmalıdır."

Öne Çıkanlar