'Aylin Hoca'nın itibarsızlaştırılmasını istemiyoruz, katledilmesi magazin malzemesi yapılıyor'

'Aylin Hoca'nın itibarsızlaştırılmasını istemiyoruz, katledilmesi magazin malzemesi yapılıyor'
Sözer'in yakın arkadaşı, 'Fail kendini aklamaya çalışıyor. 'Sevgilisi' diye saçma sapan şeyler söyleyince indirim alınıyor ya! Senaryosu bile çok saçma' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Aydın Üniversitesi öğrencileri, öğretim görevlisi olan Dr. Aylin Sözer'in evine gelen tesisatçı Kemal Ayyıldız tarafından katledilmesini ana kampüs binasında yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. 

Açıklamada, "Kadın cinayetleri bir an önce son bulsun, Aylin Hoca katledildi" pankartı açan öğrencileri, "Kadının direnişi hep var olacaktır", "Yaşamak istiyoruz", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" yazılı dövizler taşıdı. 

Öğrenciler, Kemal Ayyıldız isimli erkek tarafından katledilen hocaları akademisyen Aylin Sözer'in anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

'HOCAMIZIN KATLEDİLMESİ MAGAZİNLEŞTİRİLİYOR'

Aylin Sözer'in eski öğrencileri, Sözer'in ölümünün basında 'eski erkek arkadaşı tarafından katledildi' diye servis edilmesine tepki göstererek, hocalarının itibarsızlaştırılmaya ve bir kadının vahşice katledilmesinin magazin malzemesi haline getirilmeye çalışıldığını vurguladı. 

'FAİL KENDİSİNİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR, SEVGİLİ HİKÂYESİ DEĞİL'

Artı Gerçek'e konuşan Sözer'in üniversiteden yakın arkadaşı, "En yakını tarafından, eski sevgilisi tarafından öldürüldüğü gibi bir şey söz konusu değil. Evine tamirat için girilmiş sadece. Yeni taşınmıştı o eve. Maltepe'ye yeni taşınmıştı. Fail kendini aklamaya çalışıyor. 'Sevgilisi' diye saçma sapan şeyler söyleyince indirim alınıyor ya! Senaryosu bile çok saçma. Sabahın sekizinde girmişsin kadının evine. Nereye içtin, ne içtin? Bu sevgili falan hikâyesi değil. Tamirat için evine girmiş ve yalnız olduğunu biliyor. Ziynet eşyalarını almış ve öldürmüş. İndirim almak için yapıyor" diye konuştu. 

'BU ÜLKEDE BİR AKADEMİSYEN KATLEDİLDİ'

Mezun olan öğrencileri ise olayın şoku içerisinde olduklarını ifade etti. Faili işaret eden öğrenciler, şunları dile getirdi:

"Seni sabahın sekizde o mu çağırdı? Telefon kaydı bile yok. Hocamızın herkesi motive edici o kadar güzel söylemleri vardı ki, okulda bütün bölümlerde sevilen sayılan biriydi. Bu ülkede bir akademisyen katledildi. Hocamıza 'kırmızı saçlı öğretmenimiz' derdik. Çok daha fazla insanlara dokunacaktı. Gecesini gündüzüne katıyordu. Konuşmak bile ağır geliyor. Hocamızın itibarsızlaştırılmasını istemiyoruz."

Basın açıklamasını okuyan Aydın Üniveristesi öğrencisi Ilgar Jahed, İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Aylin Sözer'in bir cani tarafından katledilmesi dolayısıyla derin üzüntü içerisinde olduklarını vurguladı.

'BİR CANİNİN KATLETTİĞİ KADINLAR OLMAK İSTEMİYORUZ'

Jades, tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

"Aylin hocamız kameraya gülümseyerek bizlere ders anlatacaktı. Biz online dersi olduğu saatte Aylin hocamızın canice hayattan koparıldığını öğrendik. Hocamızın öldürülmesi ne ilk ne de son olacak.

"Türkiye'de her gün birçok kadın şiddete, istismara ve tacize uğruyor ve öldürülüyor. Türkiye'de 2020 yılında 419 kadın erkekler tarafından katledildi. Genç kadınlar olarak hayallerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemek isterken, her gün bir caninin katlettiği kadın olmak istemiyoruz.Tüm bunlara karşı biz öğrencilerin talebi İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun uygulanmasıdır.

"İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri olarak susmayacağızı belirtmek isteriz. Bugün burada birçok kez söylenen cümleyi tekrarlamak için toplandık. Bir an önce kadın cinayetlerini önlemek için mekanizmalar geliştirilsin. Aylin Sözer hocamız yalnız değildir."

Öne Çıkanlar